• 20 Απριλίου 2024,

Υπό όρους η συμμετοχή υποψηφίων στις εκδηλώσεις συνοικιακών συλλόγων

 Υπό όρους η συμμετοχή υποψηφίων στις εκδηλώσεις συνοικιακών συλλόγων

Οι πρόεδροι δέκα συνοικιακών συλλόγων της Καβάλας συναντήθηκαν προχθές το απόγευμα συζητώντας θέματα των φορέων τους και κυρίως των εκδηλώσεων για το 2019. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής Απόστολος Λυκουρίνος, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν όροι με τους οποίους θα γίνονται δεκτοί στις εκδηλώσεις των συνοικιακών συλλόγων οι υποψήφιοι των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι σύλλογοι δέχονται να βρίσκονται υποψήφιοι στις εκδηλώσεις και στα γραφεία τους, αλλά δεν επιθυμούν εκμετάλλευση του γεγονότος, δηλαδή δεν επιθυμούν προεκλογικές συζητήσεις από τους υποψηφίους. Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρίνο, για την περίοδο προ των εορτών θα πραγματοποιήσει κάθε σύλλογος τη δική του εκδήλωση στη συνοικία του και όχι στο κέντρο της πόλης. Σε κάθε συνοικία θα συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα μοιραστούν στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Διακριτικά παράπονα προς τη διοίκηση του δήμου διατύπωσε ο Απόστολος Λυκουρίνος σύμφωνα με τα οποία προετοιμάζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις δε ζητήθηκαν οι απόψεις των συνοικιακών συλλόγων. Αντίθετα, τόνισε με νόημα ο κ. Λυκουρίνος, όταν πρόκειται για την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας τότε μας θυμούνται.

Για τη συνάντηση των συνοικιακών συλλόγων, η πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων της Χωράφας Χαρούλα Τσαταλμπασίδου ανήρτησε στο διαδικτυακό της προφίλ το ακόλουθο κείμενο:

Προχθές το απόγευμα όλοι οι Πρόεδροι και μέλη από τα Δ.Σ των 10 Συνοικιακών Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας (Αγίας Βαρβάρας-Πεντακοσίων, Παναγίας, Χωράφας, Αγίου Λουκά, Ποταμουδίων, Περιγιαλίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Κωνσταντίνου, Νεάπολης και Κηπούπολης-Καλαμίτσας), συγκεντρωθήκαμε στο Καφέ-Μπάρ Yalos. Συζητήσαμε για πολιτιστικά θέματα που αφορούν τους Συλλόγους μας, για τα προβλήματα των συνοικιών μας και για τις ετήσιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα κάνει κάθε σύλλογος μέσα στο έτος 2019. Συμπέρασμα αυτής της συνάντησης είναι η σύμπνοια που διακατέχει όλους μας και η οποία θα φέρει καλά αποτελέσματα στην πόλη μας.

*Η φωτογραφία του κειμένου προέρχεται από εξόρμηση προηγούμενων ετών, όπου οι συνοικιακοί σύλλογοι έψαλλαν ομαδικά τα κάλαντα στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης