Η γιορτή του Δικαίου – Γέροντα Φιλήμονα στη Σκήτη Προφήτου Ηλιού στο Άγιον Όρος (φωτογραφίες)

 Η γιορτή του Δικαίου – Γέροντα Φιλήμονα στη Σκήτη Προφήτου Ηλιού στο Άγιον Όρος (φωτογραφίες)

Πολλά τα έτη και παραγωγικά με προστασία ΘΕΟΎ ευχηθήκαμε στον Γέροντα μας Φιλήμων για την σημερινή ονομαστική του εορτή, σύμφωνα με το Παλαιό Εορτολόγιο, επισκεπτόμενοι για ακόμη μία φορά το Περιβόλι της Παναγίας.

Κατά την χθεσινή ημέρα βρεθήκαμε στο Κοιμητήριο της Ιεράς Σκήτης όπου αναπαύεται ο Μακαριστός Γέροντας Ιωακείμ.  Στην πρωινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, παρέστει ο Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ, συμπροσευχόμενος με Μοναχούς από την Μονή, τον αντιπρόσωπο της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Ξενοφώντος Ιερομόναχο Σισώη, καθώς και τους Πατέρες της Ιεράς Σκήτης του Προφήτου Ηλιού.

Πολλοί και οι ευλαβείς Προσκυνητές που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Δράμα – Σέρρες – Καβάλα), προκειμένου να τιμήσουν και να ευχηθούν στον Γέροντα Φιλήμων χρόνια καλά – ευλογημένα και καλό παράδεισο.

Είθε η ΠΑΝΑΓΙΆ ΔΑΚΡΥΡΟΟΥΣΣΑ και ο ΠΡΟΦΉΤΗΣ ΗΛΊΑΣ, να οδηγούν τα βήματα του με αγάπη και ενότητα του κοινού ασκητικού αγώνα με την συνοδεία του, για μια αγαστή διακονία και συνέχιση του θεάρεστου έργου του προκατόχου του Μακαριστού Γέροντος μας Ιωακείμ.

 

 

Δικαίε – Γέροντα Φιλήμων

προσεύχεσθε υπέρ ημών.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης