• 16 Μαΐου 2024,

Η Κατερίνα Λαφτσή επιστρέφει και δηλώνει: «Με πείσμωσαν οι ατυχίες»

 Η Κατερίνα Λαφτσή επιστρέφει και δηλώνει: «Με πείσμωσαν οι ατυχίες»

Στο ξεκίνημα της στην Καβάλα, στον ΟΚΑΚ αρχικά και στη συνέχεια στον ΟΚΑΦ, θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του κλασσικού αθλητισμού.

Η Κατερίνα Λαφτσή στη συνέχεια μετακόμισε στην πρωτεύουσα για σπουδές, εκεί όπου πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Τώρα με τον Πανιώνιο, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή μετά από πολλές ατυχίες που είχε ενδιάμεσα.

Η 23χρονη Κατερίνα μίλησε στον Τάσο Πατσίδη και στην Αθλητική Πρωινή για τη πρόσφατη παρουσία της, στο Πανελλήνιο Κλειστό Στίβου αλλά και για τους στόχους που έχει για τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Μάλλον τη χάσαμε την Κατερίνα Λαφτσή από το στίβο, τα τελευταία χρόνια;

Απ: Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετά προβλήματα με την υγεία μου, τα οποία με άφησαν πίσω σε θέματα προπόνησης. Παράλληλα είχα και τις σπουδές μου όπου τελειώνω φέτος το τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αν βάλουμε σε αυτά και την πανδημία σίγουρα οι δυσκολίες ήταν αρκετές για μια ολοκληρωμένη προετοιμασία. Δε σταμάτησα τις προπονήσεις αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων δε γινόταν σωστή δουλειά. Πέρσι είχα ένα τραυματισμό στο δικέφαλο ο οποίος με ταλαιπώρησε αρκετά και έτσι έχασα τη χρονιά.

Από φέτος έχω αλλάξει σύλλογο. Προπονούμαι με τον Γιώργο Οικονομίδη και έχω πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο.

Ερ: Οπότε ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα αρχή;

Απ: Σίγουρα υπάρχει όρεξη και γι’ αυτό παρά τα μεγάλα εμπόδια που βρήκα μπροστά μου, δεν τα παράτησα. Βέβαια θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή δίνω και μεγάλη προτεραιότητα στη σχολή μου. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το πανεπιστήμιο. Σίγουρα όμως με πείσμωσαν οι ατυχίες και θέλω να διακριθώ.

Ερ: Η πρώτη σου εμφάνιση στο κλειστό στίβο ήταν ικανοποιητική και τι στόχους έχεις βάλει για φέτος;

Απ: Με ικανοποιεί απόλυτα η επίδοση μου στο Πανελλήνιο Κλειστό Στίβου όπου είχα να τρέξω εδώ και 3 χρόνια. Η επίδοση που σημείωσα ήταν πολύ κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Μπήκα στις καλύτερες αθλήτριες στα 60 μέτρα, έχοντας την 11η καλύτερη επίδοση με χρόνο 7,71.

Φέτος το 100αρι είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου. Θέλω να κάνω μια καλή επίδοση. Δουλεύουμε παράλληλα στα 200 μέτρα αλλά κυρίως θα δώσουμε βάση στα 100 μέτρα μαζί με τον προπονητή μου.

Ερ: Έχεις στο μυαλό σου να επιστρέψεις στην Καβάλα;

Απ: Προς το παρόν δε θα επιστρέψω. Έχουμε μπει σε ένα νέο κύκλο προπονήσεων και προετοιμασίας για τον ανοιχτό στίβο και φυσικά υπάρχει το πανεπιστήμιο.

Θα έρθω για λίγες μέρες το Πάσχα, προκειμένου να δω την οικογένεια μου.

Ερ: Έχεις επαφές με συναθλήτριες και συναθλητές και σου εδώ στην Καβάλα;

Απ: Έχω κρατήσει επαφές με αρκετούς συναθλητές μου από την Καβάλα. Φυσικά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία τους βλέπω. Θέλω όλους να τους ευχηθώ καλή επιτυχία σε ότι και να προσπαθούν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους όσους με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα στο κλασσικό αθλητισμό στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης