• 20 Απριλίου 2024,

Η Καβάλα 86 στην αντεπίθεση: Τι δηλώνουν η προπονήτρια Ιωάννα Θεοχάρη και οι παίκτριες Μαργιώτη και Βασιλειάδου

 Η Καβάλα 86 στην αντεπίθεση: Τι δηλώνουν η προπονήτρια Ιωάννα Θεοχάρη και οι παίκτριες Μαργιώτη και Βασιλειάδου

Ενθαρρυντικό το ξεκίνημα της Καβάλας 86 στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου μετράει δυο νίκες σε ισάριθμές αναμετρήσεις.

Η προπονήτρια της ομάδας Ιωάννα Θεοχάρη και οι παίκτριες Γιώτα Μαργιώτη και Παυλίνα Βασιλειάδου μίλησαν στον Τάσο Πατσίδη και στην Αθλητική Πρωινή για τη φετινή προσπάθεια και που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα.

Αναλυτικά.

Ιωάννα Θεοχάρη (προπονήτρια Καβάλας 86)

Για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο είναι προπονήτρια στην Καβάλα 86, η Ιωάννα Θεοχάρη. Αγωνίστηκε για 10 χρόνια στην ομάδα της Κατερίνης Πιερίδες Μούσες. Τα τελευταία χρόνια πριν την Καβάλα κατοικούσε στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της.

Ερ: Πως είναι το ξεκίνημα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

Απ: Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά έχοντας μέχρι στιγμής δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.  Προς το παρόν πάμε πολύ καλά και βλέπουμε βέβαια τη συνέχεια όπου φιλοδοξούμε να έχουμε την ανάλογη συνέχεια.

Ερ: Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ομάδας;

Απ: Πέρσι λέγαμε ότι θέλουμε να χτίσουμε, να βάλουμε τις βάσεις. Φέτος λέμε ότι θέλουμε να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ερ: Η άνοδος είναι στο μυαλό σας;

Απ: Βεβαίως και είναι. Θέλουμε την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Ερ: Πως είναι δομημένο το ρόστερ της ομάδας;

Απ: Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από 20 παίκτριες. Ξεκινάμε από 12 ετών και φτάνουμε 28 ετών όπου είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παίκτρια της ομάδας. Το καλοκαίρι έφυγαν δυο-τρεις παίκτριες για σπουδές σε άλλες πόλεις οπότε αποχώρησαν από το ρόστερ.

Παρόλα αυτά έχουν προστεθεί κορίτσια τα οποία κυρίως  παίζανε με αγοράκια κάπου αλλού γιατί είναι μικρές ηλικίες. Επίσης κάναμε και δυο μεταγραφές. Ηρθαν δυο κορίτσια το ένα από την Κρήτη, και το άλλο από τη Δράμα.

Αγωνιζόμαστε και φέτος στο Ενωσιακό Γήπεδο, δεν έχει αλλάξει η έδρα.

Ερ: Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία για την Καβάλα 86, φιλοδοξείτε σε κάποια στιγμή να επανέλθετε στη μεγάλη κατηγορία;

Απ: Φυσικά και υπάρχουν φιλοδοξίες. Αυτή η ομάδα έπαιξε ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το αρχαιότερο σωματείο που υπάρχει στο Ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή. Έχει ζήσει μεγάλες με τρια πρωταθλήματα ενώ έχει κατακτήσει και κύπελλα Ελλάδος.

Φέτος θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Να αλλάξουμε κατηγορία και σιγά- σιγά να δούμε και το παραπάνω επίπεδο.

Ερ: Υπάρχει κοινό; Έρχεται κόσμος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια σας;

Απ: Ναι υπάρχει κόσμος. Κυρίως την προσπάθεια μας τη στηρίζουν οι γονείς των κοριτσιών. Φίλοι, γνωστοί δηλαδή περισσότερο οικείοι στο περιβάλλον.

Ερ: Σας στηρίζει φανταζόμαστε και η διοίκηση της ομάδας;

Απ: Ακριβώς. Πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Αρσονιάδης. Είναι κοντά μας. Είμαστε κομπλέ σε όλα. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές όπως και ο εξοπλισμός μας.

Ερ: Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία για αυτή την ομάδα;

Απ: Να καταφέρουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Γιώτα Μαργιώτη (παίκτρια της Καβάλας 86)

Η Γιώτα παίζει 8 συνεχόμενα χρόνια στην Καβάλα 86. Αγωνίζεται πλάγια δεξιά στην άμυνα και το ποδοσφαιρικό της ίνδαλμα είναι ο Χάαλαντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της.

Ερ: Μίλησε μας για τη φετινή προσπάθεια.

Απ: Ξεκίνησε πέρυσι μια προσπάθεια να φτιάξουμε ένα ικανό κορμό. Από εκεί και πέρα φέτος προστέθηκαν φέτος κάποιες ιδιαίτερα αξιόλογες παίκτριες με τις οποίες κάναμε ένα δυνατό σύνολο. Μια καλή ενδεκάδα αλλά και καλές εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο.

Αυτό είναι ένα βήμα παραπάνω φέτος για να κατακτήσουμε μια καλύτερη θέση από πέρσι. Γιατί όχι να πάρουμε και την 1η θέση. Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσει. Γενικά είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου βλέπω να υπάρχουν πολλές… ανατροπές.

Πέρα από την Ξάνθη που φτιάχτηκε φέτος αλλά έχει πολύ καλές παίκτριες, πρέπει να προσέξουμε όλα τα ματς. Εμείς είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα φέτος. Δεν μας πτοεί τίποτα. Το επόμενο ματς είναι με την Ορεστιάδα εντός έδρας. Πάμε για τη νίκη χωρίς να υποτιμούμαι τον αντίπαλο. Πάντα πρέπει να δίνουμε το 100%.

Ερ: Ασχολούνται πολλά κορίτσια με το ποδόσφαιρο στο νομό μας;

Απ: Έχει δυο-τρια χρόνια όπου έχουν αρχίσει και άλλες ομάδες να φτιάχνουν τμήματα γυναικών. Είναι η ΑΕΚ Καβάλας, είναι ο Νέστος και νομίζω και μια ομάδα στον Αμυγδαλεώνα. Αυτά τα τμήματα αφορούν νομίζω μικρές ηλικίες.

Παυλίνα Βασιλειάδου (παίκτρια της Καβάλας 86)

Η Παυλίνα Βασιλειάδου είναι 14 χρονών και παίζει ποδόσφαιρο από τα 7 της χρόνια στην Καβάλα 86. Έχει κληθεί στην Εθνική Παγκορασίδων πριν τρεις μήνες. Μεγάλο ταλέντο που έχει δίψα για να διακριθεί στο χώρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της.

Ερ: Πως είναι η φετινή ομάδα όσον αφορά τη δυναμική της;

Απ: Φέτος υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο. Σε σχέση με πέρσι είμαστε πιο δυνατές, κυρίως γιατί υπάρχει μεταξύ μας, μια πολύ καλή χημεία. Ήρθαν καινούριες παίκτριες οι οποίες μας βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό και πάμε για την άνοδο.

Ερ: Τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα;

Απ: Για μένα το ποδόσφαιρο, είναι τρόπος ζωής. Είναι ένα άθλημα που το αγαπάω υπερβολικά. Είναι προτεραιότητα μου. Από μικρή μου άρεσε. Έπαιζα με τα αγόρια στο σχολείο. Στη συνέχεια πήγα στην Καβάλα 86.

Ερ: Πόσο σας βοηθάει η προπονήτρια σας, Ιωάννα Θεοχάρη;

Απ: Μας βοηθάει πάρα πολύ. Μας οδηγεί φέτος σε πολύ καλά αποτελέσματα ενώ κάνει μια διαφορετική προπόνηση. Βρήκε ομοιογένεια στο σύνολο και αυτό είναι πολύ θετικό.

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι να πάρετε το πρωτάθλημα;

Απ: Φέτος δεν είναι κάτι το απαγορευτικό για την Καβάλα 86, η πρώτη θέση. Υπάρχουν σίγουρα ομάδες ανταγωνιστικές φέτος αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Σε σχέση με πέρσι για μας είναι ένα πρωτάθλημα με λιγότερες δυσκολίες αφού είμαστε και πιο ικανό σύνολο.

Διαβάστε επίσης