• 15 Μαΐου 2024,

Η Καβάλα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς ενώ προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό (φωτογραφίες)

 Η Καβάλα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς ενώ προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό (φωτογραφίες)

Αυξήθηκε χθες η κυκλοφορία πολιτών αλλά και αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη μέρα μετά την καραντίνα προκάλεσε αναμενόμενες καταστάσεις κίνησης, έγινε με λίγα λόγια μια καλή αρχή ώστε να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν τέλος Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου. Ο δρόμος είναι μακρύς κι ο κορωνοϊός εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε, να προφυλαγόμαστε ενώ ταυτόχρονα θα αναζητήσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας. Της τοπικής οικονομίας.

Ουρές πολιτών υπήρξαν χθες κυρίως έξω από τις τράπεζες και τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Στα άλλα μαγαζιά που λειτούργησαν χθες μετά από καιρό η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Όλοι εύχονται οι ουρές να περιοριστούν κι η κίνηση να σταθεροποιηθεί. Η χρήση μάσκας ευρεία, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ταυτόχρονα η τοπική αυτοδιοίκηση υπόσχεται περισσότερη στήριξη στους μικρομεσαίους. Χθες το πρωί ο κ. Μουριάδης συναντήθηκε με όλους τους εκπροσώπους φορέων της αγοράς. Υποσχέθηκε επιπλέον μέτρα διευκόλυνσης τους. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν οι προτάσεις που ακούστηκαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Όλα αυτά χρειάζονται, έχουν τη σημασία τους αν και πρώτο και βασικό ρόλο έπαιξε και θα παίξει το κράτος. Και η Κυβέρνηση. Τα μέτρα που θα πρέπει να συμπληρώσουν τα υφιστάμενα.

Κόσμος αρκετός υπήρχε χθες το πρωί στις πλατείες και σε περιοχές κοντά σε καταστήματα καφέ, ειδικότερα take away καφέ. Η Καβάλα άρχισε να ξυπνά με τα καλά που σημαίνει αυτή η διαδικασία. Οι δε έμποροι που δεν άνοιξαν χθες προετοιμάζονται καθώς η δική τους επιστροφή προβλέπεται για την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μάη. Τέλος υπήρξαν χθες από την Αθήνα πληροφορίες και σενάρια σύμφωνα με τα οποία η εστίαση είναι πιθανό να ξαναλειτουργήσει πριν από την 1η Ιουνίου. Ανάλογα φυσικά με το πώς θα εξελίσσεται η νόσος.

Διαβάστε επίσης