• 29 Απριλίου 2024,

Καταψηφίστηκε η ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ- Η απάντηση Χανδρουλίδη σε Τσανάκα, Παπαδόπουλο

 Καταψηφίστηκε η ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ- Η απάντηση Χανδρουλίδη σε Τσανάκα, Παπαδόπουλο

Μετά από μια μαραθώνια συζήτηση που τελείωσε τα μεσάνυχτα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης για την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η εξ αρχής αρνητική στάση των παρατάξεων Τσανάκα – Παπαδόπουλου, τα περισσότερα μέλη των οποίων έκαναν ιδιαίτερη κριτική στον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης και τις αποφάσεις του. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι (παράταξη Μουριάδη, Β. Παππά, Κ. Κουνάκος κτλ) και κατά 24 (παρατάξεις Τσανάκα- Παπαδόπουλου- Βέρρου κτλ).

Μετά τη λήξης της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Κώστας Χανδρουλίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Παρακολούθησα σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς είχε θέμα σχετικά με την διευκόλυνση – άτοκο δανεισμό της ΔΕΥΑΚ . Τελικά το θέμα δεν ψηφίστηκε. Λυπάμαι πολύ διότι η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη ως προς την λειτουργία της επιχείρησης . Είδη κοντεύουμε να κερδίσουμε το στοίχημα με την μάχη της καθημερινότητας καθώς μας δόθηκαν την συγκεκριμένη περίοδο τα πολεμοφόδια .

Εύχομαι η επάνοδος στην καθημερινότητα μετά την άρση των μέτρων , να είναι τέτοια που να μην μας οδηγήσει σε αδιέξοδα. Πολύ φοβάμαι ότι η έλλειψη ρευστότητας την συγκεκριμένη περίοδο , θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης ως προς την καθημερινότητα. Η αγορά δεν μπορεί να δώσει με πίστωση υλικά , ούτε να παρέχει υπηρεσίες χωρίς να της παρέχεις ρευστότητα, Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όλοι μας ως κοινωνία .

Μακάρι να βγει η επιχείρηση αλώβητη από την συγκεκριμένη απόφαση που δεν το βλέπω. Και αν μας προσπεράσουν τα προβλήματα , ακόμη και να επαναφέρουν το θέμα η μάχη με την καθημερινότητα δύσκολα θα επανέλθει , ειδικά τώρα που έρχεται η καλοκαιρινή περίοδος που είναι και η πιο δύσκολη.

Θέλω να σταθώ όμως σε ένα τεράστιο ψέμα που ειπώθηκε σήμερα από τον Μάκη Παπαδόπουλο, ως προς τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Είπε συγκεκριμένα ότι δόθηκαν 300.000 ευρώ σε αυξήσεις και επιδόματα σε συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων. Το άκουσε και άλλος δημοτικός σύμβουλος και εντέχνως το αναπαρήγαγε όπως και άλλες μπηχτές… ξεχνάει ότι όταν εμείς φωνάζαμε και τρέχαμε στο ΣΕΠΕ αυτός και πάλι εντέχνως πάντα απουσίαζε διότι δεν του έδιναν τις εισηγήσεις των θεμάτων και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος. Δηλώνω ότι δεν δόθηκε καμία αύξηση σε κανέναν εργαζόμενο γιατί δεν προβλέπεται από τον νόμο , εμείς πληρωνόμαστε βάση δικαστικής απόφασης και ανήκουμε στο ενιαίο μισθολόγιο, ούτε δόθηκε κανένα επίδομα θέσης πλην ενός που συνταξιοδοτήθηκε και τοποθετήθηκε άλλος στην θέση του .

Τέλος θέλω να συγχαρώ τον πολιτικό πολιτισμό του Δημάρχου , που ενώ μπορεί να αποδείξει τα πάντα , αυτός κοιτά μόνο μπροστά .. ένα μπροστά που τελικά τον αδικεί… Δηλώνω δημόσια ότι όταν ο Δήμαρχος αποφασίσει να ασχοληθεί με το παρελθόν , θα μας βρει δίπλα του. Ζητώ από τον Δήμαρχο να φέρει μοναδικό θέμα της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο , και ξανά επαναλαμβάνω πολλοί γνωρίζουν καθώς τους ενημερώνουμε εδώ και πέντε χρόνια , ας σταματήσουν να το παίζουν ανημέρωτοι».

 

Διαβάστε επίσης