Η Καβαλιώτισσα Ελένη Κουτσούμπη στο πλευρό του κορυφαίου τενόρου Jose Kura

 Η Καβαλιώτισσα Ελένη Κουτσούμπη στο πλευρό του κορυφαίου τενόρου Jose Kura

Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκού 137) πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση της συμφωνικής ορχήστρας Τσαϊκόφσκι. Είναι μεγάλη τιμή για την Εθνική Λυρική Σκηνή η συμμετοχή των Ελένη Βουδουράκη (μέτζο- σοπράνο)- Ελένης Κουτσούμπη (σοπράνο) στην εκδήλωση, μαζί με τον κορυφαίο παγκοσμίως τενόρο Jose Kura.

Η προβολή της εκδήλωσης έχει ήδη κινητοποιήσει τους φίλους της μουσικής στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Καβάλα έχει έναν ακόμη λόγο να χαίρεται. Η Ελένη Κουτσούμπη επιβεβαιώνει την μουσική της πρόοδο. Κατάγεται από τον Αμυγδαλεώνα, στον οποίο ζουν και σήμερα οι γονείς της. Έφυγε από την Καβάλα προκειμένου να σπουδάσει, αρχικά θέατρο. Στη συνέχει και μουσική. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στο εξωτερικό ενώ τα τελευταία χρόνια διαπρέπει ως μέλος της χορωδίας (σοπράνο) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι αλήθεια ότι η πρόοδος της δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στον τόπο της. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, έστω ως προαναγγελία, είναι μια καλή ευκαιρία για να καλυφθεί το κενό. Μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης σε μια καλλιτέχνιδα που έφυγε από τον τόπο της, μελέτησε και εργάστηκε σκληρά αλλά όπως φαίνεται δικαιώνεται. Στο μακρινό παρελθόν (2002) είχε εμφανιστεί σε εκδήλωση του Δ. Ωδείου Καβάλας, η οποία είχε γίνει στην αίθουσα της Μ. Λέσχης.

Το βιογραφικό της όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναφέρει τα ακόλουθα: «Υψίφωνος, μελέτησε τραγούδι με τους Φραγκίσκο Βουτσίνο και Κώστα Πασχάλη (δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί, Ωδείο Kodály, 1999). Υπότροφος της Εκόλ Νορμάλ (Εθνική Σχολή Μουσικής) και του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού, συνέχισε σπουδές στο Παρίσι. Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης με τους Λ. Σάρτι, Ι. Κολάση, Κ. Λούντβιχ, Φ. Λε Ρου και Ζ. Φ. Λαφόν. Έχει τραγουδήσει Διδώ (Διδώ και Αινείας) στη Ναντέρ, καθώς και στο Θέατρο του Ετάμπ (Γαλλία). Συμμετείχε στις παραγωγές του Θεάτρου Σατλέ (Παρίσι) Γενούφα, Οι Τρώες, Βεατρίκη και Βενέδικτος, Βάκχες του Χέντσε και O τραγουδιστής του Μεξικoύ του Λόπες. Από το 2007 είναι μέλος της Χορωδίας της ΕΛΣ, συμμετέχοντας σε όλες σχεδόν τις παραγωγές.

Διαβάστε επίσης