Η κροκάλα έχει … την δική της ιστορία !

 Η κροκάλα έχει … την δική της ιστορία !

Είναι γνωστό οτι η παραλία της κροκάλας έχει στην Ελλάδα την δική της ιστορία και είναι επίσης γνωστό οτι τις παραλίες με την κροκάλα τις συναντούμε κυρίως στη Νότια Ελλάδα και στα νησιά των Κυκλάδων.

Η κροκάλα για πολλούς αποτελεί την ιδανική κατάσταση που μπορεί να συναντήσει ο λουόμενος σε μια παραλία αφού σε απαλλάσει απο την ενοχλητική για πολλούς άμμο που στην διάρκεια κυρίως της αναχώρησης μας κάνει την ζωή μας δύσκολο.

Άλλο να σηκώνεσαι απο την κροκάλα και άλλο απο την άμμο.

Απο την κροκάλα είσαι έτοιμος να μπεις με την μία στο αυτοκίνητο και απο την άμμο πρέπει πρώτα να τινάζεσαι δύο ώρες μέχρι να διώξεις όλη την άμμο απο πάνω σου.

Πάντως και η άμμο έχει την δική της χάρη.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτή την εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλός με θερμοκρασίες πάνω απο τους 22 βαθμούς και μέχρι τους 27 η ανώτερη.

Θέλω να σας θυμίσω οτι η επόμενη εβδομάδα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει και στο τρήμερο του Αγίου Πνεύματος με τους έλληνες στο σύνολο τους να ξεκουράζουν σε κάποια παραλία κοντική ή πιο μακρινή το πνεύμα τους.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε οτι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το καλύτερο του καλοκαιριού και γιατί κυρίως είναι στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου που όλοι διψάνε για παραλία και παγωμένη μπύρα.

 

Για άλλη μια φορά είναι σίγουρο οτι το νησί της Θάσου θα είναι η πρώτη επιλογή αφού αποτελεί μια εύκολη και σίγουρη επιλογή.

Η Θάσος έχει τις καλύτερες παραλίες και σε χρόνο ελάχιστο τις απολαμβάνεις.

Σε μία εποχή που ο χρόνος είναι χρήμα και είμαστε σε μια διαδικασία να τον κυνηγάμε συνεχώς παίζει ρόλο και η απόσταση απο την βάση μας του προορισμού που έχουμε επιλέξει για να περάσουμε μερικά 24ωρα χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Άλλο να είσαι δέκα ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ή στο καράβι για να φτάσεις στον προορισμό σου και άλλο μέσα σε 40 λεπτά απο την στιγμή που θα ξεκινήσεις απο το σπίτι σου να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα.

 

Προκαλούν σοκ οι σκηνές επίθεσης στον Δήμαρχο Θεσ/νίκης Γιάννη Μπουτάρη απο ανθρώπους που δεν είναι ούτε αριστεροί , ούτε δεξιοί ούτε καν Πόντιοι.

Είναι φασίστες και αυτό ακυρώνει οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα τους.

Κρίμα γιατί σε μια χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία δεν αξίζουν τέτοιες σκηνές που μας κάνουν ρεζίλι σε όλο τον κόσμο.

 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Τουρκία ίσως να υπάρξει και δεύτερος γύρος αφού φαίνεται οτι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα φτάσει στην αυτοδυναμία.

Το ποσοστό που θα πιάσει θα είναι γύρο στο 42 % κάτι που σημαίνει οτι πάμε σε δεύτερη Κυριακή και εκεί καταλαβαίνετε οτι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ισως και για τον λόγο αυτό το επιτελείο του Τούρκου προέδρου να έχει δημιουργήσει αυτό το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Πάντως αν ο Ερντογάν χάσει αυτές τις εκλογές , πράγμα απίθανο, θα υπάρχουν ακόμα χειρότερες εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία που θα πρέπει να διαχειριστεί την πτώση ενός προέδρου που ήθελε να γίνει μέχρι και Σουλτάνος.

Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές οτι η πτώση του Ερντογάν και η απομάκρυνση του απο την εξουσία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

 

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Όλα να πάνε καλά και θα πάνε αφού όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν τόσο θα καλυτερεύει η κατάσταση αν και είναι γεγονός οτι λείπουν απο την πόλη και την οικονομία της οι Τούρκοι τουρίστες που έρχονται πλέον με το σταγονόμετρο.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης