• 11 Μαΐου 2024,

Η Κυβέρνηση κι η ΒΦΛ

 Η Κυβέρνηση κι η ΒΦΛ

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι πολιτικές εξελίξεις στο θέμα της ΒΦΛ, ενώ αύριο (11.00 το πρωί) θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου. Σε γενικές γραμμές η ησυχία μέσα κι έξω από το εργοστάσιο συνεχίζεται ενώ η απόφαση του δικαστηρίου (επί της αυριανής συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων) θα γίνει γνωστή κάποιες εβδομάδες αργότερα. Ακριβής πρόβλεψη για το χρόνο έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου δεν μπορεί να γίνει. Κάπως έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται και προς την Αθήνα όπου το θέμα όπως λέγεται απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο.

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ο κ. Τέρενς Κουίκ. Σε συνέχεια πρόσφατης και σύντομης επίσκεψης του στην Καβάλα, ενημέρωσης του για το πρόβλημα της ΒΦΛ, ο κ. Κουίκ είχε και έχει σειρά επαφών με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Οι τρεις τοπικοί βουλευτές αποφεύγουν τις δηλώσεις για το θέμα, ωστόσο είναι σαφές ότι κι αυτοί παρακολουθούν τις εξελίξεις. Κάποια ειδικότερη πρόβλεψη ή σχόλιο δεν υπάρχει, μόνο το ότι αν υπάρξει κρατική παρέμβαση αυτή θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

 

Διαβάστε επίσης