• 26 Απριλίου 2024,

Η Λευκή Νύχτα του 2019 ήταν καλύτερη απ’ την περσινή

 Η Λευκή Νύχτα του 2019 ήταν καλύτερη απ’ την περσινή

Από το πρωί που Σαββάτου ξεκίνησαν στην πόλη της Καβάλας οι συζητήσεις απολογιστικού χαρακτήρα για τη «Λευκή Νύχτα» του 2019. Πρώτοι εκφράστηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργάνωσαν που γεγονός. Δήλωσαν την πλήρη ικανοποίηση τους. Τα ίδια λόγια ακούστηκαν από άλλους τοπικούς φορείς που παρακολούθησαν ή ενεπλάκησαν εμμέσως στις εκδηλώσεις ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν και οι συμπολίτες καταναλωτές. Σε γενικές γραμμές η «Λευκή Νύχτα» του 2019 περιγράφεται εκτός από πετυχημένη, καλύτερη του 2018. Τελικά δεν έβρεξε, γεγονός το οποίο βοήθησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Από την άλλη πλευρά φέτος η «Λευκή Νύχτα» ήταν ιδιαίτερα «δροσερή» και σίγουρα όχι Ανοιξιάτικη.

Το κοινό έδειξε μια ανυπομονησία, κατέβηκε στην αγορά πολύ νωρίς Πριν ακόμη δύσει ο ήλιος. Αυτή ήταν η πρώτη περίοδος της «Λευκή Νύχτα» με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Απασχολήθηκαν δημιουργικά και διασκέδασαν με δρώμενα που ήταν καλύτερα από πέρσι. Όσο περισσότερο προχωρούσε η ώρα, όσο βράδιαζε τόσο οι μεγάλοι διαδέχονταν σε θέση πρωταγωνιστή τα παιδιά. Η κίνηση στα καταστήματα ήταν ικανοποιητική. Κακά τα ψέματα, τα καταστήματα που είχαν προσφορές και καλές τιμές δούλεψαν περισσότερο. Οι πιο πολλοί καταστηματάρχες το ήξεραν από τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιοι πήραν προχθές το σχετικό μήνυμα, δεν αρκεί μόνο η «Λευκή Νύχτα».  Πρέπει ο επαγγελματίας με ειδικές εκπτωτικές τιμές να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Όπου έγινε αυτό υπήρξε ανταπόκριση.

Να σημειώσουμε ότι όσο η ώρα περνούσε και η βραδιά εξελίσσονταν ο κόσμος αφήνει τις πλατείες και την οδό Ομόνοιας,  μαζεύονταν στους πεζόδρομους γιατί σειρά είχε η διασκέδαση. Και σε αυτή τη «Λευκή Νύχτα» οι πρώτοι που επωφελήθηκαν ήταν οι επαγγελματίες της εστίασης. Τα μουσικά γεγονότα πάρα πολλά, βοήθησαν να δημιουργηθεί στην αγορά ένα πολύ όμορφο κεφάτο κλίμα. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης είπε ότι όλα πήγαν καλά και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «…για τη φετινή «Λευκή Νύχτα» δεν άκουσα από τους συναδέλφους ούτε ένα παράπονο». Είχαμε κόσμο μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, είπε επίσης ο Βασίλης Λεμονίδης,  σημειώνοντας ότι και γι’ αυτόν παίζει ρόλο κάποια επιχείρηση να έχει ειδικές εκπτωτικές τιμές στην συγκεκριμένη βραδιά.

Οδηγοί ταξί που εργάζονταν τη «Λευκή Νύχτα» του 2019 δηλώνουν ότι αυτή τη φορά είχε περισσότερο κόσμο σε σχέση με το 2018. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης με ανάρτηση του νωρίς το πρωί του Σαββάτου ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και έδωσε ραντεβού για τον Μάιο του 2020. Από κυκλοφοριακής πλευράς τα μέτρα ήταν τα συνηθισμένα, εργάστηκαν αρκετοί τροχονόμοι. Υπήρξε παρουσία και της δημοτικής αστυνομίας. Πιο πολλοί Καβαλιώτες κατέβηκαν στο κέντρο χωρίς να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους. Δεν γινόταν διαφορετικά. Νωρίς το απόγευμα όλα τα παρκινγκ είχαν γεμίσει ενώ στους κεντρικούς δρόμους δεν υπήρχε χώρος για στάθμευση ούτε καν δικύκλων!  Τα κυκλοφοριακά μέτρα ήταν τα συνηθισμένα, οι οδηγοί είχαν «εκπαιδευτεί». Χρησιμοποίησαν την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Και σε αυτόν τον τομέα τα παράπονα περιορίστηκαν. Από προεκλογικής πλευράς υποψήφιοι όλων των εκλογών κινήθηκαν στην αγορά το συγκεκριμένο βράδυ. Γρήγορα εγκατέλειψαν τα περίπτερα τους, τα εκλογικά τους κέντρα προτιμώντας να «χαθούν» μεταξύ των πολιτών. Μεταξύ των Καβαλιωτών καθώς εκτίμησαν ότι μια ή περισσότερες βόλτες στην αγορά είχε γι αυτούς καλύτερη και μεγαλύτερη σημασία.

*Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την εργασία για την προετοιμασία της Λευκής Νύχτας του 2019 από τον κ. Μπάμπη Ηλιάδη και την εταιρία «Ανάδραση». Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα βασικά γεγονότα της «Λευκής Νύχτας» ήταν καλύτερα λόγω εμπειρίας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης