• 28 Μαρτίου 2024,

Η Μ.Ε.Α. του Δήμου Καβάλας και το πρόβλημα στον Αμυγδαλεώνα

 Η Μ.Ε.Α. του Δήμου Καβάλας και το πρόβλημα στον Αμυγδαλεώνα

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κυριότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό της νέας σύμβασης του Δήμου Καβάλας με τη ΔΙΑΜΑΘ ως προς το γνωστό έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α. Καβάλας). Το λεγόμενο και  «εργοστάσιο» των σκουπιδιών. Το «εργοστάσιο» πρόκειται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει κοντά στην Άσπρη Άμμο, στο σημείο όπου για λίγους μήνες υπήρχαν τα αντίσκηνα με τους πρόσφυγες.

Προκύπτει τώρα ότι το έργο απώλεσε την προ έτους ευκαιρία χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ, άργησε περίπου ένα χρόνο αλλά μέσω της νέας διαδικασίας επανέρχεται δριμύτερο! Όπως είπε χθες στο ράδιο Πρωινή η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη, το έργο έχει πλέον αυξημένο προϋπολογισμό κατά 5 εκ ευρώ. Από τα 25 εκ ευρώ στα 30 εκ ευρώ. Οι παραλείψεις της μελέτης και της πρότασης που με την ευκαιρία διορθώθηκαν αφορούν και τον συνδετήριο κόμβο με την υφιστάμενη εθνική οδό (πλησίον του κόμβου των Άσπρων Χωμάτων).

«Το συγκεκριμένο έργο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της διοίκησης μας» είπε η κ. Δρακονάκη. Σημείωσε μάλιστα ότι το υπουργείο μπορεί να ανακοινώσει την οριστική του χρηματοδότηση εντός των δύο πρώτων μηνών του 2019. Στο δημοτικό συμβούλιο χθες η σύμβαση με τη ΔΙΑΜΑΘ επρόκειτο να αλλάξει προκειμένου  να υιοθετηθούν παρατηρήσεις των εκπροσώπων του προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής χθες το πρωί συζητήθηκε και το πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δημήτρης Πουρσαϊτίδης διαμαρτυρήθηκε επειδή όπως είπε τα απορρίμματα είχαν να μαζευτούν 15 μέρες! Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσουρουκίδης αποδέχθηκε μερικώς το πρόβλημα και το απέδωσε στην έλλειψη προσωπικού τόσο στα πληρώματα όσο και στους οδηγούς απορριμματοφόρων. Όπως είπε, στον συγκεκριμένο τομέα έπρεπε να εργάζονται 180 περίπου άτομα αλλά σήμερα απασχολούνται 110. Οι μισοί από αυτούς (και παλαιότεροι εργαζόμενοι) έκαναν και κάνουν χρήση άδειας και ρεπό. Η υπηρεσία λειτουργεί με νέους υπαλλήλους (μόνιμο προσωπικό), κατά τον κ. Τσουρουκίδη οι νέοι αυτοί οδηγοί δεν γνώριζαν κάποια στενά του Αμυγδαλεώνα με κάδους και δεν «μπήκαν» σε αυτά για να τους αδειάσουν. Ο κ. Τσουρουκίδης ήταν χθες στον Αμυγδαλεώνα επιβλέποντας ο ίδιος την αποκατάσταση του προβλήματος. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα του συγκεκριμένου χωριού (όπως και του Σταυρού) αναδείχθηκε στη διάρκεια των Χριστουγέννων με αναρτήσεις του κ. Πουρσαϊτίδη. Πέραν του ότι περιέγραφε το πρόβλημα, η ανάρτηση του είχε μπόλικες φωτογραφίες κάδων γεμάτων σκουπίδια. Μία από αυτές δημοσιεύουμε.

 

Διαβάστε επίσης