• 3 Μαΐου 2024,

Η μάχη του banner

 Η μάχη του banner

Είναι γεγονός οτι κάθε καλοκαίρι στην Καβάλα γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις κυρίως θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Αυτή η έντονη διαστηριότητα η οποία συνοδεύεται και απο την αγωνία των διοργανωτών για την επιτυχία της εκδήλωσης τους οδηγεί σε μια υπερβολική προώθηση με τοποθέτηση banner και αφισών στο κέντρο της Καβάλας δημιουργώντας μια εικόνα που θυμίζει περισσότερο παζάρι παρά το κέντρο μια τουριστικής πόλης σε περίοδο θέρους.

Την πρωτιά έχουν (ίσως να το δικαιούται κιόλας) τα banner του Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου που είναι μόνιμα καθόλη την διάρκεια του Φεστιβάλ και απο κάτω εναλλάσονται τα banner και οι αφίσσες διαφόρων εκδηλώσεων που επρόκειτο να γίνουν στην πόλη ή την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η άνεση των τελευταίων ετών όσο αφορά  την τοποθέτηση banner στο κέντρο της Καβάλας έχει οδηγήσει στο γεγονός να διαφημίζονται με τον τρόπο αυτά και συναυλίες που θα γίνουν ακόμα στην Θεσ/νίκη !

Αν είναι δυνατόν να βλέπουμε banner στο κένρος της πόλης και οχι μόνο που διαφημίζουν την συναυλία του Βασίλη Καρά στο λιμάνι της Θεσ/νίκης.

Καταλαβαίνετε οτι το πράγμα έχει ξεφύγει και αν ο Δήμος Καβάλας δεν βάλει ένα φρένο σε λίγο καιρό θα αντικρύζουμε στις κολώνες της Καβάλα και banner που θα διαφημίζουν συναυλίες και παραστάσεις που θα γίνονται στους γειτονικούς νομούς, ίσως και σε γειτονικές χώρες .

Πέρα απο τους λόγους αισθητικής υπάρχουν και λόγοι οδικής ασφάλειας αφού οι έτσι και αλλιώς αφηρημένοι έλληνες οδηγοί με αυτή την πληθώρα των banner αποκτούν και ένα σωρό άλλους λόγους για να μην προσέχουν τον δρόμο.

Θα πρέπει να υπάρξει ένα όριο και ένα μέτρο σε αυτές τις τοποθετήσεις ιδιαίτερα την διάρκεια του καλοκαιριού που στην πόλη μας έρχονται και πάρα πολλοί Βαλκάνιοι τουρίστες που έτσι και αλλιώς δων γνωρίζουν τους δρόμους μας.

Προχθές στον κόμβο της Ηρακλείτσας που τα τελευταία χρόνια έχει “φάει” πολύ κόσμο κόντεψε να “φάει” και ένα παλικάρι 27 ετών που κινούνταν με το δίκυκλο του με κατεύθυνση την Ηρακλείτσα και κάθετα στην πορεία του πετάχτηκε ένα golf με βουλγάρικες πινακίδες που βγήκε απο την αλάνα της Ηρακλείτσας με κατεύθυνση τον Άγιο Ανδρέα

χωρίς να ελέγξει τον δρόμο.

Ο οδηγός του δικύκλου είχε περάσει με πράσινο αλλά αυτό όπως αποδείχτηκε μικρή σημασία είχε για τον οδηγό του ΙΧ.

Ευτυχώς το ατύχημα περιορίστηκε στον ελαφρύ ελπίζουμε τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου που φορούσε προστατευτικό κράνος και έτσι γλύτωσε τα χειρότερα.

Κατά τα άλλα είμαστε έτοιμοι για να μην πω πανέτοιμοι για το δεύτερο κύμα καύσωνα που άρχισε δειλάδειλά να μας επηρεάζει απο χθες Κυριακή και σύμφωνα με τους μετερολώγους θα τραβήξει όλη την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε με πιο ζεστές ημέρες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το έχουμε γράψει ώς πρόβλεψη και φαίνεται να βγαίνει οτι ο Ιούλιος θα είναι ένα θερμός μήνας.

Ο Σαβόπουλος ο Διονύσης έδωσε μια συνέντευξη προχθές και είπε μεταξύ άλλων οτι το χειρότερο για την Ελλάδα είναι οτι δεν έχει λεφτά και ζητιανεύει αλλα το κάνει με τουπέ.

Δυστυχώς όμως η ζητιανιά όπως και να την κάνεις είναι ζητιανιά και το τουπέ που έχει η Ελλάδα είναι μόνο για λόγους ψυχολογικούς και εσωτερικής κατανάλωσης.

Για να μην νιώθουμε παρακατιανοί.

Στην διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να είμαστε δυό και τρεις φορές πιο προσχεχτικοί στην οδήγηση μας γιατί έχουμε και πολλούς τουρίστες που δεν γνωρίζουν τους δρόμους και θα πρέπει πρέπει να υπάρχει το περιθώριο αντίδρασης στην στραβοτιμονιά του άλλου.

Για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να πηγαίνουμε με χαμηλές ταχύτητες και να έχουμε τα μάτια μας 54!

Πάντως για το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη κυρίως στην αγορά της Καβάλας η κίνηση απο την απόβαση των τουριστών δεν είναι η αναμενόμενη γιατί ίσως δεν έχουν την αγοραστική δύναμη που είχανε τα προηγούμε καλοκαίρια.

Ο δρόμος του Παληού δόθηκε στην κυκλοφορία και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βοήθησε στην αυξημένη κίνηση του Σαββατοκύριακου.

Για να μην ξεχνάμε αγαπητοί μας αναγνώστες οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την ζωή.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχουμε μια εβδομάδα που εκτός απο θερμή θα είναι και εύκολη γιατί πλέον τα τελευταία χρόνια όλες οι εβδομάδες εδώ στην Ελλάδα έχουν ένα βαθμό δυσκολίας.

Καλή σας ημέρα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης