Η Μαίρη Αλάγιαλη πρώτη πρόεδρος του συμβουλίου νέων Δήμου Καβάλας

 Η Μαίρη Αλάγιαλη πρώτη πρόεδρος του συμβουλίου νέων Δήμου Καβάλας

Συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα δυστυχώς με τηλεδιάσκεψη, το νεοσύστατο συμβούλιο νέων του Δήμου Καβάλας.

Στην πρώτη συνεδρίαση έγινε ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, σε αυτήν πλειοψήφησε η φοιτήτρια Μαίρη Αλάγιαλη. Υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι. Ως πρώτη πρόεδρος του συμβουλίου, στο οποίο μετέχει σαν εκπρόσωπος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ, η Μαίρη Αλάγιαλη αναφέρθηκε στη δραστηριότητα που αυτό θα έχει. Θυμίζουμε ότι τα μέλη του συμβουλίου είναι ανεξάρτητα. Δεν έχουν καμία σχέση με τις υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις. Φυσικά όλα τα μέλη είναι νέοι άνθρωποι. Ως 29 ετών.

Η κ. Αλάγιαλη είπε στην Πρωινή:

«Στην ουσία το Συμβούλιο Νέων δημιουργήθηκε για να δώσει φωνή και λόγο επί των γεγονότων του Δήμου Καβάλας στους νέους. Στο συμβούλιο υπάρχει ποικιλία ηλικιακή και απόψεων. Στην πρώτη συνεδρίαση μας την προηγούμενη εβδομάδα δεν συζητήσαμε άλλα θέματα. Μείναμε μόνο στα διαδικαστικά. Δεν ορίσαμε ένα πλαίσιο συζήτησης, του τι θα κάνουμε.

Αντίθετα γνωριστήκαμε μεταξύ μας κτλ. Αποφασίστηκε για ξεκίνημα του συμβουλίου να υπάρχει αυτή η ουδετερότητα, θα την χαρακτήριζα. Να μην υπάρχει σύνδεση των μελών με τις υφιστάμενες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι μια καινούργια διαδικασία και εμπειρία. Ακόμη και για μας. Κι εγώ ακόμη συμμετέχω μεν αλλά κι εγώ μαθαίνω.

Υπάρχουν στο συμβούλιο νέοι και νέες έως τα 29 έτη. Μαθητές, φοιτητές, πολίτες, εκπρόσωποι φορέων. Θέλουμε να έχουμε πολλές απόψεις, μια προσέγγιση πολύπλευρη. Κάθε ένα μέλος θα μπορεί να θέτει θέματα που τον προβληματίζουν. Κυρίως για τη νεολαία και τις ανάγκες μας. Σκοπός μας είναι να πιέσουμε τη διοίκηση του Δήμου, να λύσει προβλήματα. Ειδικά της νεολαίας».

Διαβάστε επίσης