Η Μαρία Ιωάννα Σπανίδου για τις Κορασίδες της Ένωσης: «Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά»

 Η Μαρία Ιωάννα Σπανίδου για τις Κορασίδες της Ένωσης: «Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε η πλέιμεικερ της ομάδας Κορασίδων της Ενωσης, Μαρία Ιωάννα Σπανίδου που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο γήπεδο του ΜΕΤΣ. 

Η Σπανίδου αναφέρεται στην πορεία της ομάδας από την αρχή μέχρι την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Αναλυτικά. 

Ερ: Αν ήταν στην  σκέψη σας πέρσι τέτοια εποχή όταν ξεκινούσατε την προετοιμασία, μια τέτοια διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο;

Απ Μόλις γυρίσαμε από την Αιδηψό (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 2019) πρώτος μας στόχος για την νέα χρονιά ήταν να πάμε ξανά στο Πανελλήνιο και να επιστρέψουμε στην Καβάλα με ένα μετάλλιο. Όλη την χρονιά με καθημερινές προπονήσεις , σκληρή δουλειά ακόμα και κατά την διάρκεια του covid-19 καταφέραμε να πετύχουμε  τον στόχο μας.

Ερ: Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της ομάδας;

Απ: Ομαδικότητα, καλή διάθεση, πολλή δουλειά , αγάπη για το άθλημα και κυρίως όλα τα κορίτσια είμαστε μια οικογένεια.

Ερ: Πόσο μέτρησε το γεγονός ότι ουσιαστικά είστε μια πολύ καλή παρέα;

Απ: Αν δεν ήμασταν μια παρέα δεν θα ήμασταν ομάδα και δεν θα πετυχαίναμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει. Φέτος στην ομάδα ήρθαν δύο νέα κορίτσια για να  την βοηθήσουν. Ενσωματώθηκαν κατευθείαν στην ομάδα και δεθήκαμε όλες ακόμα περισσότερο.

Ακριβώς επειδή ήμασταν  μια παρέα δεν υπήρχε ανταγωνισμός, δεν υπήρχαν εντάσεις μεταξύ μας και για  αυτό ξεχωρίσαμε από τις άλλες ομάδες που ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους φαινόταν αρκετά.

Ερ: Στην τελική φάση αν και ξεκινήσατε με ήττα από τον Άρη, αυτό φάνηκε να μην σας επηρεάζει στη συνέχεια και μέχρι να «κλειδώσετε» το βάθρο. Βγάλατε εγωισμό και πάθος;

Απ: Η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη για όλες  τις ομάδες. Μια ήττα δεν σημαίνει ρίχνω το κεφάλι και τελείωσαν όλα.

Η ήττα πρέπει να σε κάνει πιο δυνατό. Αυτό έγινε με μας. Ξεχάσαμε τελείως το παιχνίδι με τον Άρη και δείξαμε δυναμικότητα ,συγκέντρωση και αποφασιστικότητα εναντίον του Παναθηναϊκού.

Το πάθος και ο εγωισμός που βγάλαμε σαν ομάδα μας έκανε να κερδίσουμε τα επόμενα 3 ματς και να φτάσουμε στο βάθρο.

Ερ:  Αυτή η επιτυχία ήταν και ένα μήνυμα προς τον κόσμο να βλέπει και περισσότερο γυναικείο μπάσκετ στην Καβάλα;

Απ Αυτή η επιτυχία δεν είναι μόνο ένα μήνυμα προς τον κόσμο να βλέπει περισσότερο γυναικείο μπάσκετ. Είναι και ένα μήνυμα σε όσους εδώ και 5 χρόνια προσπάθειας δεν μας πίστεψαν ότι μπορούμε να φτάσουμε σε τόσο μεγάλο επίπεδο.

Ερ: Μπορεί αυτή η ομάδα όταν ωριμάσει ηλικιακά και δεν έχει «διαρροές» να βρεθεί σε μεγάλη εθνική κατηγορία;

Απ: Η συγκεκριμένη ομάδα με τον συγκεκριμένο coach Γιώργο Παγκαλίδη μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά ακόμη και σε εθνική κατηγορία. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ερ: Κάποιοι άνθρωποι που σας βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα;

Απ: Να ξεκινήσω να λέω για τον άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα μας ότι και αν χρειαζόμασταν ανεξαρτήτως την ώρα. Ο coach μας Γιώργος Παγκαλίδης μας έκανε να πραγματοποιήσουμε ένα από τα όνειρά μας να παίξουμε μπάσκετ σε τόσο μεγάλο επίπεδο.

Το ενδιαφέρον που έδειξε σαν προπονητής, την αγάπη που μας έδειξε δεν το βρίσκεις πολύ συχνά σε κάποιο προπονητή. Είναι πολλά αυτά που μπορώ να πω για αυτόν τον coach.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα και ακόμη και τώρα συνεχίζει να με στηρίζει

Φυσικά οι άνθρωποι που μας βοήθησαν ήταν οι γονείς μας. Άλλοι από κοντά και άλλοι από μακριά .Κυρίως όμως θέλω να πω για την οικογένεια μου που ήταν πάντα δίπλα μου που με στήριζαν σε κάθε απόφαση που έπαιρνα και που έχουν κάνει τόσα πολλά για αυτήν την ομάδα.

Διαβάστε επίσης