Δημήτρης Αϊβαζίδης: «Μπορούν και αξίζουν τα κορίτσια του Αστέρα ν` ανέβουν στην Α2»    

 Δημήτρης Αϊβαζίδης: «Μπορούν και αξίζουν τα κορίτσια του Αστέρα ν` ανέβουν στην Α2»    

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο Δημήτρης Αϊβαζίδης με την ιδιότητα του ως προπονητής της ομάδας Μπάσκετ Νεανίδων του Αστέρα που κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας τη σεζόν που πέρασε αλλά και στην επόμενη μέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Θέλουμε την αποτίμηση της χρονιάς για το τμήμα νεανίδων μπάσκετ του Αστέρα;

Απ: Μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγω σχολικών υποχρεώσεων των κοριτσιών(πανελλήνιες εξετάσεις), οι νεάνιδες του Αστέρα Καβάλας κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΑΜΑΘ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Με την επανέναρξη λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για τους προκριματικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς μια σειρά από προβλήματα(τραυματισμοί και απουσίες λόγω διαφόρων υποχρεώσεων) ανάγκασαν την ομάδα να παίξει τους αγώνες χωρίς πολύ βασικές παίκτριες- κλειδιά.

Έτσι την αποστολή αποτέλεσαν 9 άτομα με συμμετοχή 5 κορασίδων(ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός), γεννημένων το 2005 και 2006 σε ένα πρωτάθλημα για γεννημένες το 2002 και 2003.  Παρόλα τα παραπάνω προβλήματα η ομάδα μας πήγε για να πετύχει την πρόκριση στην τελική φάση και έφτασε πολύ κοντά, μόλις στη μια νίκη διαφορά από τον αήττητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Πιερικό(τον οποίο και κέρδισε στον τελευταίο αγώνα) που πέρασε πρώτος.

Θα μπορούσαμε  να έχουμε μια πίκρα που δεν περάσαμε μια και φτάσαμε τόσο κοντά αλλά και μια μεγάλη ικανοποίηση που το κάθε κορίτσι έκανε το καλύτερο δυνατό σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πολύ σημαντικό όφελος, ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Ερ: Υπάρχει συνέχεια για αυτή την ομάδα;

Απ: Αυτά τα κορίτσια συμμετέχουν εδώ και 3 χρόνια και στο πρωτάθλημα γυναικών, με την πολύ σημαντική βοήθεια 2 γυναικών (Μιχαηλίδου και Κοϊδάκη) και φέτος κατέκτησαν την ιδιαίτερα τιμητική 2η θέση πίσω από τους Πάνθηρες.

Θεωρώ λοιπόν ότι μπορούν να διακριθούν και σε επίπεδο γυναικών με τις κατάλληλες προσθήκες και να πετύχουν, γιατί όχι, την άνοδο στην Α2. Και το μπορούν και το αξίζουν. Όλες προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου και είναι μαζί 3-4 χρόνια.

Ερ: Ποια είναι τα κύρια συστατικά αυτής της ομάδας;

Απ: Νομίζω ότι το πολύ καλό κλίμα, η σωστή νοοτροπία, η συνύπαρξη των ίδιων ανθρώπων (προπονητή και παικτριών) για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα και βεβαίως η αρμονική συνεργασία διοίκησης, προπονητή και παικτριών αποτελούν τα βασικά συστατικά της κάθε επιτυχίας όπως και της δικής μας.

Ερ: Είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς μεγάλο ανταγωνισμό αυτό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Σίγουρα δε βοηθάει αυτό.

Απ: Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι ένα πρωτάθλημα τόσο περισσότερο ωφελούνται ομάδες και παίκτριες. Οι ομάδες βρίσκουν καλό αγωνιστικό ρυθμό και οι παίκτριες βελτιώνονται.

Δυστυχώς το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τη μικρή συμμετοχή ομάδα δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερ: Οι 3 Καβαλιώτικες γυναικείες ομάδες μπάσκετ θα μπορούσαν να συνεργαστούν, προκειμένου να βγει ένα καλύτερο αποτέλεσμα;

Απ: Η ύπαρξη 3 γυναικείων ομάδων στην Καβάλα και επομένως  η ενασχόληση ενός σημαντικού αριθμού κοριτσιών με το άθλημα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα θετικό μπασκετικό μέλλον.

Η ειλικρινής συνεργασία σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των συλλόγων θα βοηθούσε τόσο τα παιδιά όσο και τους συλλόγους στην επίτευξη υψηλών στόχων και θα διαφήμιζε ταυτόχρονα το Καβαλιώτικο μπάσκετ στο πανελλήνιο.

Ερ: Ολοκληρώθηκε η χρονιά, κάποιους που θέλει να ευχαριστήσει ο Δημήτρης Αϊβαζίδης;

Απ: Στο κλείσιμο αυτής της τόσο δύσκολης και ιδιαίτερης χρονιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης για την στήριξη στην ομάδα μέχρι τέλους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Κυρίως όμως τα παιδιά για την πολύ συγκινητική τους προσπάθεια το τελευταίο αγώνα. Ξεπέρασαν δυσκολίες και τραυματισμούς και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν εκεί, προσπαθώντας να ενισχύσουν την ομάδα με όποιο τρόπο μπορούσαν είτε μέσα από το παιχνίδι, είτε από τον πάγκο. Μετά από αυτό, σαν κόουτς μόνο περήφανος μπορώ να αισθάνομαι.

Διαβάστε επίσης