Η Μαρία Σπυράκη στην Καβάλα για χάρη του 5ου Λυκείου και της … Ευρώπης

 Η Μαρία Σπυράκη στην Καβάλα για χάρη του 5ου Λυκείου και της … Ευρώπης

Καλεσμένη του 5ου λυκείου Καβάλας, ήταν χθες στην πόλη μας, για να μιλήσει σε εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη μιλώντας σε μαθητές κι άλλων σχολείων, αναφέρθηκε στους δημοκρατικούς θεσμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Θέμα της εκδήλωσης του 5ου Γενικού Λυκείου, που θα επαναλάβει τέτοιες εκδηλώσεις το φθινόπωρο, «από τη συνθήκη της Ρώμης στο σήμερα – 60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο υποδιευθυντής του 5ου ΓΕΛ Καβάλας, κ. Παπανικολάου είπε στην εφημερίδα ότι στις επόμενες εκδηλώσεις του ίδιου σχολείου, θα προσκληθούν κι άλλοι ευρωβουλευτές, άλλων κομμάτων.

Πριν η κα Σπυράκη απευθυνθεί στους μαθητές, παραστεί δηλαδή στην εκδήλωση, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Θ. Μαρκόπουλο, αφού ο αντιπεριφερειάρχης μεσολάβησε προκειμένου η κα Σπυράκη να αποδεχθεί την πρόσκληση του σχολείου της Καβάλας.

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη την κα Σπυράκη περίμεναν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπ. Δράκος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ν.Δ. Δήμου Καβάλας Μ. Φιλιππίδου, η πολιτευτής της Ν.Δ. Β. Παπουτσή Μήτα, φυσικά κι ο κ. Μαρκόπουλος.

Η κα Σπυράκη απέφυγε να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, επικεντρώθηκε στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και στην ανάγκη οι Έλληνες ευρωβουλευτές να κάνουν ευρύτερα γνωστή στους Έλληνες πολίτες, πολύ περισσότερο στους μαθητές, τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας από πρώτο χέρι εμπειρία, συμμετέχοντας στα όργανά της.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν επίσης καθηγητές και μαθητές του 5ου Λυκείου, που ανέπτυξαν θέματα, όπως «60 χρόνια Ευρώπη μέσω των συνθηκών», «Παίζοντας μαθαίνουμε για την Ευρώπη, το ευρωκοινοβούλιο κ.λ.π.»

Υποδεχόμενος στο γραφείο του τη Μ. Σπυράκη, παρουσία και του υποδιευθυντή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας, Κωνσταντίνου Παπανικολάου, ο κ. Μαρκόπουλος είπε τα εξής:

«Έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας και στο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα, την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. τη Μαρία Σπυράκη, η οποία πρόκειται να μιλήσει σε μία εκδήλωση, του 5ου Λυκείου Καβάλας, με θέμα τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Μ. Σπυράκη η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του σχολείου, στο αίτημα της Καβάλας, και στην παρέμβαση τη δική μου, προκειμένου να μπορέσει – παρά το πρόγραμμα το οποίο έχει και το οποίο είναι βεβαρυμένο – να διαθέσει μία ημέρα, προκειμένου να μιλήσει στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Πιστεύω ότι σε μία εποχή, που η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάλλεται πολλαπλώς, είναι σημαντικό να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ευρωπαϊκή ιδέα σε όλα παιδιά.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη,  τη δημοσιογράφο Μ. Σπυράκη αλλά και τον άνθρωπο Μ. Σπυράκη, για  την παρουσία της εδώ. Έχει αποδείξει κι άλλες φορές, στα θέματα τα οποία μας αφορούν ως Καβάλα και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την παρέμβασή της. Κι οπωσδήποτε θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ στο πρόσωπό του υποδιευθυντή του Κ. Παπανικολάου, το 5ο Λύκειο της Καβάλας, για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης».

Διαβάστε επίσης