Σ.Ε.Α. στην Παράκαμψη – Μέσω απαλλοτριώσεων από την Εγνατία Οδό Α.Ε.

 Σ.Ε.Α. στην Παράκαμψη – Μέσω απαλλοτριώσεων από την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη γης σχετικά με τη διαδικασία απαλλοτρίωσης που προκαλεί η Εγνατία Οδός Α.Ε. προκειμένου να κατασκευάσει στην Παράκαμψη Καβάλας τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.). Πρόκειται για ένα σχέδιο πολλών προηγούμενων ετών που κατά την εταιρία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Ουδείς ωστόσο πείθεται αφού πολλές φορές η Εγνατία Οδός ΑΕ προχωρά τις διαδικασίες χωρίς αντίστοιχα να προχωρά και η ουσία.

Αρχικά ο Σ.Ε.Α. επρόκειτο να κατασκευαστεί σε έκταση στο ύψος της Άσπρης Άμμου. Τότε δεν συμφώνησε το Δασαρχείο χωρίς ποτέ να μάθουμε τη συνέχεια. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται ως σημείο του διπλού Σ.Ε.Α. (ένα για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας) το 13.5 (χθ.8+750-χθ. 9+100) της Εγνατίας οδού στη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Με την ίδια δημοσίευση (ΦεΚ) γίνεται επίσης γνωστό ότι: « Έχοντας υπόψη μας τον πίνακα παρακατάθεσης των αποζημιώσεων κατά ιδιοκτησία με ημερομηνία 06-10-2016 όπως έχει συνταχτεί σε εκτέλεση της απόφασης 4/2015 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, ειδοποιούμε: Τα πρόσωπα που έχουν ή αξιώνουν εμπράγματα δικαιώματα και τους πληρεξούσιους δικηγόρους των ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί με την απόφαση που αναφέρεται στο θέμα, ότι η αποζημίωση των εκτάσεων και των επικειμένων τους όπως, σημειώνονται στα σχετικά

κτηματολόγια, έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Καβάλας με την έκδοση του γραμματίου

παρακαταθήκης No 51423/16-01-2017 συνολικού ποσού 176.826,60€ (υπέρ δικαιούχων), καθώς και η αμοιβή των

δικηγόρων έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Καβάλας με την έκδοση του γραμματίου

παρακαταθήκης No 51422/16-01-2047 συνολικού ποσού 2.168,27€ (υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας).

Η αποζημίωση έχει κατατεθεί υπέρ των φερομένων ως ιδιοκτητών κατά τις ενδείξεις των σχετικών κτηματολογίων σε συνδυασμό με τις ενδείξεις της καθοριστικής των αποζημιώσεων απόφασης και θα καταβληθεί στους δικαιούχους με απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου της περιφερείας των ακινήτων και η δικηγορική αμοιβή στους πληρεξούσιους δικηγόρους των ιδιοκτητών των ακινήτων».

Θυμίζουμε ότι η Εγνατία Οδός ΑΕ δρομολόγησε για την Παράκαμψη Καβάλας και την κατασκευή διοδίων.

Διαβάστε επίσης