• 18 Απριλίου 2024,

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Θάσου έχει μέλλον …- Χρειάζεται και επέκταση 300 τμ του Κέντρου Υγείας Πρίνου

 Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Θάσου έχει μέλλον …- Χρειάζεται και επέκταση 300 τμ του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασάβογλου πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εμπλεκόμενων φορέων και παραγόντων προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατό  γρηγορότερα η επίτευξη του στόχου δηλαδή η λειτουργία στο Κέντρο Υγείας Πρίνου μονάδας τεχνητού νεφρού.

Οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθησαν ότι παρά τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει στο Κέντρο Υγείας Πρίνου η μονάδα τεχνητού νεφρού. Κυρίως χρειάζεται προσωπικό.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανέλαβαν κάθε ένας τις δικές του ενέργειες που κατατείνουν στην επίτευξη του ίδιου κοινού σκοπού. Θα υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία, αλληλοενημέρωση αλλά και πολύ υπομονή.

Στη σύσκεψη πρώτος μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασάβογλου. Είπε ότι πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να λάβει σάρκα και οστά η μονάδα τεχνητού νεφρού.  Θα πρέπει -είπε ο κ.Καρασάβογλου να γνωρίζει κάθε ένας τι πρέπει να κάνει.

Ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας Στρατής Πλωμαρίτης σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της μονάδας. Εξήγησε ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα (όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος και η δημοσίευση αυτού στην εφημερίδα της κυβέρνησης) για να γνωμοδοτήσει θετικά το κεντρικό συμβούλιο υγείας. Στη συνέχεια να υπάρξει υπουργική απόφαση. Όπως όλοι αντιλήφθηκαν υπουργική απόφαση πρέπει να υπάρξει και για την πρόσληψη προσωπικού.

Τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού. Εξοπλισμός θα υπάρξει μέσω του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά χρειάζεται και χώρος. Εξετάζεται έργο επέκτασης του κτιρίου του ΚΥ Πρίνου κατά 300 τμ τουλάχιστον.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να πιεστεί η ηγεσία του υπουργείου υγείας αφού πρώτα ενημερωθεί για το υπό διεκδίκηση θέμα. Σε γενικές γραμμές χρειάζεται μία προσπάθεια πολλών ακόμη μηνών. Κυρίως απαιτείται να τεθεί σε προτεραιότητα από το υπουργείο η λειτουργία της μονάδας.

Το πολιτικό μέρος της υπόθεσης αναλαμβάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Δήμος Θάσου.

Από υπηρεσιακής πλευράς την υπόθεση θα «τρέξει» η 4η υγειονομική περιφέρεια, στην οποία άλλωστε θα ανήκει η μονάδα τεχνητού νεφρού που θα λειτουργεί στο κέντρο υγείας του Πρίνου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο συνεργάτης του Νίκου Παναγιωτόπουλου Απόστολος Παυλίδης. Ήταν είσης οι αντιπεριφερειάρχες Μαρκόπουλος και Αντωνιάδης, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου, η διευθύντρια της νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο νέος δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης κτλ.

 

Διαβάστε επίσης