• 19 Απριλίου 2024,

Νέοι «σκουπιδότοποι» στο Παγγαίο ανησυχούν την Πυροσβεστική

 Νέοι «σκουπιδότοποι» στο Παγγαίο ανησυχούν την Πυροσβεστική

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου «Νικόλαος Μάρτης» συνάντηση υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στην καλοκαιρινή προσπάθεια πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Σταύρο Κιβράκη. Υλοποιήθηκε δε προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο νομό Καβάλας.

Η χθεσινή συνάντηση δεν ήταν συνεδρίαση του συντονιστικού αλλά κάτι ουσιαστικό που συνηθίζεται στο μέσο περίπου κάθε καλοκαιριού. Προτεραιότητα δόθηκε στην ετοιμότητα στην οποία πρέπει να είναι οι δήμοι.

Φέτος υπάρχει το ιδιαίτερο της κατάστασης οι δήμαρχοι να αλλάζουν από την 1η του Σεπτέμβρη.

Μέχρι τώρα οι πυρκαγιές στο νομό Καβάλας είναι ελάχιστες όπως ειπώθηκε στη συζήτηση προέρχονται από κεραυνούς που εκδηλώθηκαν στη Θάσο και την περιοχή του Δήμου Νέστου.

Τονίστηκε το πλεονέκτημα να εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης τα Πεζετέλ και η ιδιαιτερότητα της περιόδου που διανύουμε με τις πολλές βροχές.

Πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, τόνισε ο Σταύρος Κιβράκης .

Κατά τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο εξετάστηκαν χθες και θα εξετάζονται καθημερινά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο του νομού. Ακόμη και οι δασικοί δρόμοι. Έγινε συζήτηση για τη διαθεσιμότητα σε προσωπικό και μηχανήματα.

Για τα μνημόνια συνεργασίας και ενεργειών με την Περιφέρεια των δήμων του νομού.

Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος είπε ότι παρά την καθημερινή βροχή και καιρική αστάθεια (φαινόμενα που σημείωσε ότι δεν έχουμε συνηθίσει) πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούμε.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μάριος Αποστολίδης επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές ανεξέλεγκτες περιοχές σκουπιδιών στο δήμο Παγγαίου οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους. Μέχρι τώρα είπε ο κ. Αποστολίδης υπάρχουν πυρκαγιές στο νομό Καβάλας μόνο από κεραυνούς.

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Τσάκαλος υποβάθμισε το θέμα που έθεσε ο κ. Αποστολίδης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους δημότες του δήμου Παγγαίου. Απέδωσε το γεγονός σε μία κακή νοοτροπία την οποία διαχειρίζεται ικανοποιητικά όπως τόνισε ο Δήμος Παγγαίου.

Ο κ. Τσάκαλος σημείωσε αντίθετα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του καλοκαιριού που διανύουμε είναι ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση οι δασικοί δρόμοι.

Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος και η Δήμητρα Τσανάκα επεσήμαναν ότι ενώ υπάρχουν μηχανήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στο δήμο Καβάλας δεν είναι διαθέσιμη οι χειριστές που απαιτούνται

«Που είναι το προσωπικό της 3Κ οέο;» ρώτησε δύο φορές φωναχτά η Δήμαρχος. 

Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος μάλιστα σημείωσε ότι πολλές φορές στο παρελθόν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αναγκάστηκε να καλέσει στη δουλειά συνταξιούχους χειριστές της προκειμένου να λύσει το πρόβλημα λειτουργίας των μηχανημάτων.

Διαβάστε επίσης