Η «Μπαλαρίνα» αποσύρθηκε μετά από 34 χρόνια από το Λούνα Πάρκ!

 Η «Μπαλαρίνα» αποσύρθηκε μετά από 34 χρόνια από το Λούνα Πάρκ!

Στο χώρο μπροστά από το Διοικητήριο και δίπλα από το ανοιχτό κολυμβητήριο (περιοχή του ΝΟΚ) λειτουργεί από την αρχή της δεκαετίας του ‘80 το μοναδικό μεγάλο Λούνα Παρκ της πόλης.

Πρόκειται για μία τοπική επιχείρηση με καβαλιώτες ιδιοκτήτες οι οποίοι  ανέλαβαν και συνεχίζουν με επιτυχία την διασκέδαση κυρίως μικρών παιδιών. Αυτά βρίσκονται εκεί άλλοτε μόνα, άλλοτε με τους γονείς τους. Ανάλογα με την ηλικία τους.

Στο χώρο που είναι της αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας από το 1985 μέχρι και τους προηγούμενους μήνες (τέλος του 2019) λειτουργούσε το μεγάλο παιχνίδι «Μπαλαρίνα».

Πήρε το όνομα αυτό από μία μεγάλη κούκλα που υπήρχε στο κέντρο του. Η «Μπαλαρίνα» το προηγούμενο διάστημα αποσύρθηκε. Αποθηκεύτηκε. Αυτό έγινε προκειμένου να ανανεωθούν τα παιχνίδια και να τονωθεί η διαδικασία της διασκέδασης στο μεγάλο αυτό Λούνα Παρκ. Στη θέση της «Μπαλαρίνας» πριν από λίγες ημέρες μπήκε μία καινούργια κατασκευή με το όνομα «Αλαντίν». Είναι μία μεγάλη κούνια που δίνει την εντύπωση σε όποιον βρίσκεται μέσα ότι κάνει βόλτα με βάρκα! Πλέον το παλαιότερο παιχνίδι στο Λούνα Πάρκ είναι τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Αν και βρίσκονται εκεί από την αρχή λειτουργίας της επιχείρησης, το παιχνίδι είναι δημοφιλές μέχρι και σήμερα. Ίσως το μοναδικό του Λούνα Πάρκ στο οποίο βλέπεις και μεγάλους ή μεγαλύτερους στην ηλικία ανθρώπους.

Το Λούνα Παρκ της Καβάλας λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση μικρών παιδιών διαχρονικά. Τα θέματα ασφαλείας είναι τακτοποιημένα όπως και τα θέματα υγείας για την περίοδο που διανύουμε. Ειδικά το Καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλη κίνηση. Φυσικά και ποικιλία παιχνιδιών. Τα βασικά παιχνίδια είναι έξι αλλά υπάρχουν και πολλές αυτόματες μηχανές.

 

Διαβάστε επίσης