• 16 Μαΐου 2024,

Η  Μυρτώ Σταμπουλίδου στους 93, 7 για τη μεταγραφή της σε Ολλανδική ομάδα και τη ζωή της στο Άμστερνταμ

 Η  Μυρτώ Σταμπουλίδου στους 93, 7 για τη μεταγραφή της σε Ολλανδική ομάδα και τη ζωή της στο Άμστερνταμ

Στην Ολλανδική U.S. Amsterdam συνεχίζει την καριέρα της η Καβαλιώτισσα παίκτρια του Μπάσκετ Μυρτώ Σταμπουλίδου. Είναι η δεύτερη ομάδα που θα αγωνιστεί στο εξωτερικό μετά τη Γερμανία την περίοδο 2015-2016.   Η Μυρτώ μίλησε στους 93, 7 και στο «γκολ που δεν μέτρησε» για τη μεταγραφή της αλλά και για τη ζωή της στον Ολλανδία εκεί όπου συνδυάζει το μπάσκετ με την επαγγελματικής της ενασχόληση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στον Τάσο Πατσίδη.

Ερώτηση:  Μίλησε μας για τη μεταγραφή σου στην Ολλανδική ομάδα;

Απάντηση: Συνεχίζω στην  ομάδα Α2 της Ολλανδίας,  U.S. Amsterdam. Είναι ένα πρωτάθλημα που συμμετέχουν 12 ομάδες στο σύνολο. Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, πολύ νωρίς για τα Ελληνικά δεδομένα. Η νέα μου ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση ενώ έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες διαδικασίες για το δελτίο μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Αστέρα για τη βοήθεια και τη στήριξη που μου παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια.  Το πρώτο επίσημο για μένα  παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας την ερχόμενη Κυριακή.

Είμαι έτοιμη να παίξω γιατί έκανα προπονήσεις στην Ολλανδία για 1 μήνα με μια άλλη ομάδα της Α1 κατηγορίας.  Παρόλα αυτά δεν υπήρχε χώρος στο ρόστερ της ομάδας της Α1 για τη θέση που αγωνίζομαι.   Οπότε ο προπονητής μου πρότεινε μια άλλη ομάδα, αυτή της Α2. Πήγα έκανα προπονήσεις και είδα ότι το κλίμα μου ταιριάζει.  Είναι πολύ ανοιχτά άτομα, με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Οι διαδικασίες της μετακίνησης του δελτίου μου,  έγιναν πολύ γρήγορα αφού υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Συνεργάστηκαν άψογα οι ομοσπονδίες της Ελλάδας με την Ολλανδία.

Μέχρι τον Απρίλιο θα ανήκω στην  U.S. Amsterdam. Μετά βλέποντας και κάνοντας.  Δεν ξέρω μετά τι θα γίνει και αν θα πάω σε ομάδα της Α1.   Η νέα μου είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα.  Αυτό φαίνεται από το αποτελέσματα.  Δεν ξέρω αν θα διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α1, είχαμε δυο τραυματισμούς και ίσως οριοθετηθούν οι στόχοι διαφορετικά από εδώ και πέρα.

Ερώτηση: Πως είναι η ζωή στο Άμστερνταμ;

Απάντηση: Εχει κρύο.   Θέλω να δω ένα παιχνίδι του Άγιαξ. Δυστυχώς δε βρήκα εισιτήριο για το Αγιαξ- ΑΕΚ. Είχε πολύ κόσμο. Εκείνο το διάστημα επίσης δεν βόλεψε με το πρόγραμμα μου αφού η πόλη είχε πολύ τουρισμό.  Είμαστε πολύ κοντά και θέλω να πάω να δω ποδόσφαιρο.

Θα είναι  πολύ ωραίο το ματς του Αγιαξ με τη Μπάγερν. Μια καλή ιδέα να πάω.  Είναι μεγάλη μου χαρά να μιλάμε και να ενημερώνω εσένα και την Πρωινή αφού από τα 14 μου υπάρχει μια πολύ ωραία συνεργασία ανάμεσα μας για όλα τα μπασκετικά μου βήματα.  Θέλω να σας ευχαριστήσω. Δε χάνονται οι επαφές.  Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία στον ΑΟΚ, σε όλες τις ομάδες του μπάσκετ και το Βόλει.

Τα παρακολουθώ αν και μακριά από την Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης