• 19 Απριλίου 2024,

Η Οικονομική Επιτροπή υπήρχε λόγος που συνεδρίασε νωρίς το πρωί

 Η Οικονομική Επιτροπή υπήρχε λόγος που συνεδρίασε νωρίς το πρωί

Αρκετά νωρίς το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Υπήρχε λόγος για το πρωινό της συνεδρίασης καθώς γρήγορα πρέπει να εξελιχθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να πληρωθούν όσο πιο έγκαιρα γίνεται εργαζόμενοι στη δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη». Ειδικότερα όσοι εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ- εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου. Η απόφαση πάρθηκε νωρίς χθες το πρωί. Ακολουθεί η διαδικασία ανακοίνωσης της πληρωμής σε ηλεκτρονική πλατφόρμα κτλ. Όλα γίνονται γρήγορα για να μην υπάρξει καινούργια καθυστέρηση στις ήδη καθυστερημένες πληρωμές του προσωπικού.

Οι περισσότερες αποφάσεις στη συνεδρίαση ήταν ομόφωνες. Θέματα του Δ. Ωδείου αποσύρθηκαν, συζητήθηκε (με πρωτοβουλία του κ. Κουνάκου) η οικονομική κατάσταση του συγκεκριμένου νομικού προσώπου. Ο κ. Κουνάκος υποστηρίζει ότι για το 2019 ο Δήμος Καβάλας έδωσε στο Δ. Ωδείο λιγότερα χρήματα κι έτσι υπάρχει και θα υπάρξει ζήτημα για την πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Εγκρίθηκαν δύο έκτακτα θέματα που αφορούν διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια τροφίμων στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ και ειδών καθαριότητας. Για την εκκρεμότητα του Δήμου Καβάλας στη κοινοπραξία του με τη ΔΕΠΟΣ ορίστηκαν τρεις δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου που θα είναι νομικοί παραστάτες του. Έργο τους ο συντονισμός και η υποβοήθηση όλων όσων πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα για την εκκαθάριση της κοινοπραξίας. Εκτός από τον κ.  Κογκαλίδη και την κ. Μπάμπουρα προστέθηκε στους δικηγόρους του Δήμου και ο κ. Χρήστος Πάπαρης. Σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης του κλειστού κολυμβητηρίου (δηλαδή τον τιμοκατάλογο του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας), αυτός ανανεώθηκε και επικαιροποιήθηκε χωρίς αλλαγές.

Ο προηγούμενος ίσχυε από το 2014. Για θέματα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ο Κώστας Κουνακος είπε ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να δει τα θέματα από την αρχή. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με αφορμή θέμα της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε τα 250 αυτοκίνητα του Δήμου να ελέγχονται από το Κρατικό ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα και όχι από το ιδιωτικό. Υπερασπίστηκε το ΚΤΕΟ της ΠΕ Καβάλας ως εργαζόμενος σε αυτήν. Λέγοντας ότι αυτό είναι αξιόπιστο και φθηνότερο.

Του απάντησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης. Του εξήγησε ότι τα αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΚ προτιμούν το δημόσιο ΚΤΕΟ (ΚΤΕΟ της ΠΕ Καβάλας). Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν ταξίδια που έγιναν ή θα γίνουν για τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου σε ημερίδες- αναπτυξιακά και γαστρονομικά forum. Στο περιθώριο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής έγινε γνωστό ότι μοιράστηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου Καβάλας για το 2020. Αυτό έγινε για να το μελετήσουν, να διατυπώσουν παρατηρήσεις. Να υπάρξει μια προετοιμασία τους εν όψει της συζήτησης του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης