• 8 Μαΐου 2024,

Η ομάδα των Παραμυθάδων παρουσιάζει το παραμύθι που διασκεύασε το 2ο Νηπιαγωγείο

 Η ομάδα των Παραμυθάδων παρουσιάζει το παραμύθι που διασκεύασε το 2ο Νηπιαγωγείο

Ως μέλη του συλλόγου «Οι Παραμυθάδες», έχουμε στην καρδιά μας ριζωμένη την αγάπη για τα παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης. Έντονη είναι και η ανάγκη αλλά και η επιθυμία για να βάλουμε το λιθαράκι μας στην διατήρηση και διάδοσή τους.

Αυτό σημαίνει ότι πλημμυρίζουμε από χαρά και ικανοποίηση όταν γινόμαστε αφορμή για να ασχοληθούν κάποιοι με τα παραμύθια, έχοντας πάρει την σκυτάλη από εμάς.

Το 2ο τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Καβάλας με νηπιαγωγό την κυρία Ευαγγελία Κυριακόγλου, επικοινώνησαν μαζί μας κάνοντάς μας γνωστό:

«Καλησπέρα σας … Στην τάξη μου με το άνοιγμα των σχολείων θελήσαμε να δουλέψουμε την έννοια του χρόνου. Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που κάναμε τους διάβασα το παραμύθι  η Κυρά καλή και οι Δώδεκα μήνες… με τη δική σας διασκευή μια και δεν είχα το αντίστοιχο παραμύθι…! 

Λόγω τηλεκπαίδευσης τα παιδιά γύρισαν στην τάξη  με άρνηση να δουλέψουν αλλά και να επικεντρωθούν σε ακροάσεις παραμυθιών πόσο μάλλον χωρίς εικονογράφηση… Το συγκεκριμένο παραμύθι τους τράβηξε το ενδιαφέρον οπότε όλοι μαζί σε ομάδες αναλάμβανε την εικονογράφησή του αλλά και συμμετείχαν στην ηχογράφηση για να γίνει ηλεκτρονικό ….

Το αποτέλεσμα σας το αφιερώνουμε μια και η διασκευή ανήκει σε σας !

Τα παιδιά του 2ου τμήματος του 2ου  Νηπιαγωγείου Καβάλας και η νηπιαγωγός τους Κυριακόγλου Ευαγγελία».Σας το παρουσιάζουμε λοιπόν μέσα από την σελίδα μας και ευχαριστούμε τους μαθητές και τη νηπιαγωγό τους για την ξεχωριστή αφιέρωσή τους.

Δείτε το παραμύθι μέσω της ιστοσελίδας των Παραμυθάδων.

Διαβάστε επίσης