Οι διαφορετικές απόκριες των τοπικών συλλόγων που δεν προγραμματίζουν καθιερωμένες εκδηλώσεις τους

 Οι διαφορετικές απόκριες των τοπικών συλλόγων που δεν προγραμματίζουν καθιερωμένες εκδηλώσεις τους

Οι πάσης φύσεως σύλλογοι τόσο της πόλης όσο και του Νομού Καβάλας βιώνουν αυτήν την περίοδο μια διαφορετική περίοδο. Απόκριες χωρίς εκδηλώσεις. Χωρίς χορούς κτλ. Αναμενόμενο από τη μια, παράξενο από την άλλη.

Κάποιοι για δεύτερη χρονιά μένουν εκτός αυτών των δραστηριοτήτων τους. Κάνουν υπομονή και περιμένουν να επανέλθουν σε δράση το Καλοκαίρι. Το αργότερο.

Μέσω των ιστοσελίδων τους μαθαίνουμε τα νέα τους. Λίγα αλλά καλά. Πολλές φορές διαβάζουμε τις επαναλαμβανόμενες ευχές. Όλα γρήγορα να ξεπεραστούν. Μακάρι. Φαίνεται ότι λίγο ακόμη μας έμεινε:

  • Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου: «Ο Σύλλογος μας είπε παρών στο προσκλητήριο της κύριας Αντωνίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για επείγουσα βοήθεια σε νεαρό καρκινοπαθή άτομο. Το επείγον προέκυψε από την επιθετικότητα της νόσου και τον κίνδυνο για την ζωή του ατόμου».
  • Χαρούμενος ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων του 15ου δημοτικού σχολείου γνωστοποιεί την τοποθέτηση στην είσοδο του σχολείου νέας πινακίδας (φωτογραφία).
  • Σύλλογος κατοίκων Αγίου Κωνσταντίνου «Δρόμος του Νερού»: Ο Δήμος Καβάλας στόλισε το κιόσκι του συλλόγου μας με δύο ωραία φυτά και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά Ιδιαίτερα όμως ευχαριστούμε τον κ. Δουκιδη Κώστα από την υπηρεσία Πρασίνου που το ανέλαβε προσωπικά. Ας ελπίσουμε να παραμείνουν στην θέση τους και να μην τα ψάχνουμε.
  • Για την πρόσφατη σχετικά κακοκαιρία ο σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο» ενημερώνει για την αντιμετώπιση προβλημάτων παγετού: «Οι κάτοικοι πήραν από χθες το αλάτι που μας προμήθευσε ο Δήμος Καβάλας και έριξαν σε δύσβατα σημεία, δηλαδή σε στενά με σκαλοπάτια που δεν μπορούν να περάσουν οι υπηρεσίες».
  • Τις ίδιες μέρες (της προηγούμενης κακοκαιρίας) ο σύλλογος της Νεάπολης διαμαρτύρεται: «Το αλάτι που μας έφερε ο Δήμος και κάποιοι περίοικοι φρόντισαν να εξαφανίσουν από το χώρο του συλλόγου ,είναι υπεύθυνοι να το μοιράσουν σε όποιους από την περιοχή μας θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες. Ο σύλλογος είχε όλη τη καλή διάθεση αλλά μάλλον δεν φτάνει. Χρειάζεται και κάποια υπευθυνότητα και ευαισθησία για τον συνάνθρωπο από όλους μας».
  • Το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας προβάλει δράση του κεντρικού Λυκείου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821: «Η ψηφιακή έκθεση του Λυκείου των Ελληνίδων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 12 έργα βίντεο σύγχρονων εικαστικών συνθέτουν μια έκθεση serial ροής με σημείο αναφοράς το ένδυμα. Κοντά σας από 29 Ιανουαρίου, κάθε Παρασκευή, ώρα 18.21. Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://1821.lykeionellinidon.com».
  • Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας ευχαριστεί θερμά τον κ. Νικόλαο Τσουμπάκη για τη δωρεά ενός ντοσιέ με πλούσιο υλικό Ναυτιλιακών εγγράφων των δεκαετιών 1950-60-70 και το Θυρεό του Ιστορικού Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ ΙΙ που στις 3 Ιουνίου 1942 καθελκύστηκε στα ναυπηγεία “USA Boston Navy Yard Boston, Mass’. Στις 16 Ιουλίου1959 παρελήφθη στο San Diego των Η.Π.Α. ως στρατιωτική βοήθεια και με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Γ. ΜΟΡΑΛΗ κατέπλευσε στην Ελλάδα. Στις 26 Ιουνίου 2002 αγκυροβόλησε τελικά στο πάρκο ναυτικής παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο ως επισκέψιμο Μουσείο.

Διαβάστε επίσης