• 20 Απριλίου 2024,

Η ομάδα των Παραμυθάδων σε εκδήλωση στην Βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης

 Η ομάδα των Παραμυθάδων σε εκδήλωση στην Βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019,  συμμετείχαμε στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης.

Όταν φτάσαμε το απόγευμα αντικρίσαμε έναν κατάμεστο χώρο από παιδιά κι ενήλικες, όμορφα διακοσμημένο με τις δημιουργίες των παιδιών. Την ατμόσφαιρα ζέσταναν πολλά χαμόγελα ικανοποίησης από μικρούς και μεγάλους που κατάφεραν να γεμίσουν αυτήν την περίοδο ξεκούρασης με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα βιβλία. Ο εθελοντισμός πρωταγωνίστησε και σ’ αυτή την προσπάθεια και οι «Παραμυθάδες» ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά και διάθεση όπως πάντα με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο.

Μετά από τον απολογισμό όλου του προγράμματος και τις ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, πήραν την σκυτάλη τα παραμύθια. Η πρόεδρός μας, χαιρέτησε την εκδήλωση και ξεκίνησε την αφήγηση των παραμυθιών. Τα παραμύθια που ακούστηκαν ήταν τα εξής: «ο γάμος της Ποντικούλας», «Οι δύο τεμπέληδες», «Το καλύτερο δώρο», «Η ιστορία ενός καλοψημένου τηγανόψωμου», «Η Πούλια και ο Αυγερινός», «Ο Ναστραντίν Χότζας σώζει το φεγγάρι».
Στη δράση αυτή είχαμε την τύχη να είναι μαζί μας ένας αγαπημένος φίλος της ομάδας ο Ανδρέας Δερμάτης, καραγκιοζοπαίχτης, παραμυθοποιός και δημιουργός του θιάσου σκιών «Θερσίτης». Ο Ανδρέας συμμετείχε σε ένα από τα παραμύθια χαρίζοντας πολλά γέλια στα παιδιά και αργότερα με πολύ όμορφο τρόπο μας παρουσίασε τους ήρωες από τις ιστορίες του Καραγκιόζη. Επίσης μας μίλησε για τις διάφορες γλώσσες που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες των ρόλων που ξεκινάνε από την αρχαιότητα, φτάνουν μέχρι σήμερα και δανείζονται στοιχεία από όλα τα μέρη της Ελλάδας κι όχι μόνο.

Η τελετή έληξε με ένα δωράκι προς την ομάδα μας και την ευχή για συνέχιση αυτής και άλλων παρόμοιων δράσεων, που σκοπό έχουν πάντα να «σπρώξουν» τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των βιβλίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Καπατζιάς Τάσος, Κεσεκιάδου Ελισάβετ, Μίχα Μέλη, Τσαπανίδου Ζωή, Τσίρκας Χρήστος, Τσιφλίδου Αρετή και Χαριζάνη Μαρία. (Πηγή ιστοσελίδα της ομάδας των Παραμυθάδων).

Διαβάστε επίσης