• 28 Μαρτίου 2024,

Η ομιλία του Προέδρου της Δημωφέλειας στη σημερινή γενική συνέλευση των ξενοδόχων

 Η ομιλία του Προέδρου της Δημωφέλειας στη σημερινή γενική συνέλευση των ξενοδόχων

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι γενική συνέλευση του συνδέσμου ξενοδόχων Καβάλας. Εκεί παρίστατο ο πρόεδρος της Δημωφέλειας που έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Σας εύχομαι να έχετε μια πολύ καλή χρονιά και σε προσωπικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Διαχειρίζεστε το μεγαλύτερο σε μέγεθος οικονομικό προϊόν της περιοχής μας από την μία πλευρά, αλλά και το πιο ευάλωτο και ευπαθές προϊόν από την άλλη.Δεκάδες παράγοντες και οι περισσότεροι απρόβλεπτοι μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αυτό που λέμε τουριστικό προϊόν. Γεωπολιτικές αλλαγές ,νομισματικές ισονομίες, πολιτικές αλλαγές, φυσικά φαινόμενα και τόσα άλλα μπορεί να επηρεάσουν μερικές φορές θετικά και άλλες φορές καταστροφικά τον τουρισμό της περιοχής μας.

Η ευθύνη ημών που εκπροσωπούμε τοπικούς φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό είναι μεγάλη. Εμείς ως Δημωφέλεια διαχειριζόμαστε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της πόλης μας, ποσού περίπου 340.000 ευρώ, σε πλήρη συνεργασία  με τον σύνδεσμο ξενοδόχων καβάλας.

Επειδή είμαι άνθρωπος της αγοράς και γνωρίζοντας την γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις του δημόσιου τομέα, αυτό το οποίο εύχομαι και θα συμβάλω με τις όποιες δυνάμεις μου, είναι επιτέλους όλοι οι φορείς να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και να προσεγγίζουμε με σοβαρότητα και σύγχρονη μεθοδολογία ,αυτό που λέμε τουρισμό για την πόλη μας.

Έχωαπογοητευτεί από αλλεπάλληλες συσκέψεις φορέων, όπου όλοι ασχολούνται με όλα και ακούω απίθανες ιδέες και σκέψεις από τον καθένα.

Επιτέλους, σε συνεργασία με του καθ’ ύλην αρμόδιους, ας χαράξουμε μια συγκεκριμένη και σαφή στρατηγική χωρίς μαξιμαλιστικούς μεγαλοϊδεατισμούς.

Ας βάλουμε τις βάσεις για μια σύγχρονη και αποτελεσματική προσέγγιση οργανώνοντας τα ουσιώδη, τα απλά, τα αυτονόητα και βήμα βήμα να πάμε στα περισσότερα και στα πιο μεγαλόπνοα.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους σας.

Διαβάστε επίσης