• 20 Μαΐου 2024,

Η Οργάνωση WWF ξαφνιάζει ευχάριστα μαθητές κι εκπαιδευτικούς

 Η Οργάνωση WWF ξαφνιάζει ευχάριστα μαθητές κι εκπαιδευτικούς

Η Οργάνωση WWF είναι γνωστή στην Καβάλα από προηγούμενες επισκέψεις της. Από εχθές βρίσκεται και πάλι στην πόλη μας. Έχει εγκατασταθεί στη δημοτική καπναποθήκη και ξαφνιάζει ευχάριστα τους πολίτες, κυρίως όμως τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μαθητές από οκτώ δημοτικά σχολεία της πόλης ξεναγήθηκαν και θα ξεναγηθούν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της WWF που όμως δε σχετίζεται με τις προηγούμενες δράσεις της. Εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο 45 εκπαιδευτικών με εισηγητές εκπροσώπους της οργάνωσης, οι εργασίες του οποίου φιλοξενήθηκαν στο 16ο δημοτικό σχολείο.

Αυτή τη φορά η WWF ασχολείται με το φαγητό, με τη διατροφή των ανθρώπων. Το φαγητό μας συνδέεται με τη φύση, είναι το μήνυμα της παρουσίασης που προτρέπει μικρούς και μεγάλους να καταναλώνουν φρέσκα και κυρίως υγιεινά τρόφιμα. Μηνύματα υπάρχουν και για την ανακύκλωση όπως και για τον περιορισμό των απορριμμάτων όσον αφορά στις τροφές, ώστε να μαγειρεύουμε όσα χρειαζόμαστε να καταναλώσουμε και όταν επιβάλλεται να επαναχρησιμοποιούμε τροφές που συνήθως πετούμε.

Βασική εισηγήτρια και ξεναγός των μαθητών ήταν η Ελένη Σβωρώνου που με απλό τρόπο μέσα και από ψυχαγωγική διαδικασία περνά στους μαθητές των δημοτικών σχολείων μηνύματα, τα οποία σχετίζονται με τα γεύματά τους, με τα τρόφιμα και με τον περιορισμό των απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης