Οι όροι του διαγωνισμού για την εκμίσθωση σε ιδιώτη της κατοικίας του Στρατηγού

 Οι όροι του διαγωνισμού για την εκμίσθωση σε ιδιώτη της κατοικίας του Στρατηγού

Μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα αρχές Αυγούστου η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει μέσω ενοικίασης το ακίνητο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, γνωστό στους Καβαλιώτες και ως σπίτι του Στρατηγού. Όπως είναι γνωστό αυτό βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία της οδού Θ. Πουλίδου στην Παναγία. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο ιδιώτης που θα νοικιάσει το ακίνητο έχει υποχρέωση ενός 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης να διαμορφώσει κατάλληλα διαμέρισμα επί της οδού Βουλγαροκτόνου (συνοικία Βύρωνα) το οποίο θα χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας.

Για την τουριστική αξιοποίηση της κατοικίας του Στρατηγού στην Παναγία υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι που προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με απευθείας συμφωνία. Τελικά θα γίνει το αυτονόητο, ο διαγωνισμός.

4 Αυγούστου ηλεκτρονικά η διαδικασία

Μέσω διαδικασίας που αναμένονταν, μάλιστα αναμένονταν το διάστημα που διανύουμε, οδεύει σε ιδιωτικοποίηση το ακίνητο της κατοικίας του στρατηγού στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου, στην Παναγία.

Ένα προνομιακό ακίνητο που τελευταία δεν χρησιμοποιείται, αλλά επί σειρά δεκαετιών ήταν το σπίτι του στρατηγού διοικητή της Μεραρχίας που εδρεύει στην πόλη μας.

Για το ίδιο ακίνητο και την τουριστική του αξιοποίηση ενδιαφέρθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, τουλάχιστον δύο ιδιώτες.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που γίνεται από τις ένοπλες δυνάμεις, το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται κατ΄ αρχήν στις 4.000 ευρώ. Η αξιοποίηση δε του ακινήτου τουριστικά με τη μετατροπή του σε ένα μικρό ξενοδοχείο, μπορεί να γίνει με τη δημιουργία και λειτουργία δώδεκα έως δεκατεσσάρων δωματίων.

Η διαδικασία γίνεται από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για διακήρυξη ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκμίσθωση του κτηρίου, στην οδό Θ. Πουλίδου 62.  Οι όροι του διαγωνισμού έχουν ως εξής: Πρόκειται για συνολική επιφάνεια 867 τετραγωνικών μέτρων οικοπέδου και κτίσμα 612 τ.μ. με αντικειμενική αξία 317.000 ευρώ. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού το ποσό των 48.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα, δηλαδή 4.000 ευρώ το μήνα. Ποσοστό ετήσιας αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με το 100% της ετήσιας μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή, επί του εκάστοτε διαμορφούμενου μηνιαίου μισθώματος, πλέον του εκάστοτε αναλογούντος τέλος χαρτοσήμου.

Ο μισθωτής υποχρεούνται να καταβάλει το 50% του μισθώματος, για τους πρώτους έξι μήνες της μίσθωσης, η χρονική διάρκεια της οποίας ορίζεται σε είκοσι έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 έτη.

Ο διαγωνισμός θα είναι δημόσιος και ηλεκτρονικός, πλειοδοτικός και θα γίνει σε μία φάση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται η 4η Αυγούστου 2017, από τη 1.00 το μεσημέρι έως τις 4.00 το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά οικονομικές προσφορές, Θα έχουνε τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, την ανώτατη μέχρι εκείνη την στιγμή προσφορά, την κατάταξή τους και να προσφέρουν ανώτερο τίμημα κατά οριζόμενο βήμα, που ορίζεται στο 2% επί της προηγούμενης ανώτερης οικονομικής προσφοράς.

 

 

Διαβάστε επίσης