• 25 Απριλίου 2024,

Η ΠΕ Καβάλας βοηθά το Νοσοκομείο ώστε να αποκτήσει απαραίτητη αντιπυρική ζώνη

 Η ΠΕ Καβάλας βοηθά το Νοσοκομείο ώστε να αποκτήσει απαραίτητη αντιπυρική ζώνη

Το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης προκάλεσε σύσκεψη, η οποία έγινε στο γραφείο του.

Ως παλιός γιατρός του Νοσοκομείου συνεχίζεται να ενδιαφέρεται για αυτό. Μεσολάβησε λοιπόν προκειμένου το νοσηλευτικό ίδρυμα να αποκτήσει την απαραίτητη αντιπυρική ζώνη, περιμετρικά του οικοπέδου του.

Τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος γίνονται κάποιες εργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση. Καθαρίζονται τα χόρτα περιμετρικά. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται μια κανονική αντιπυρική ζώνη δεδομένου του ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται μέσα σε μια δασική περιοχή.

Αυτός είναι ο στόχος του κ. Πολίτη που πολύ σωστά ενεργεί προληπτικά. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τι συνέβη πέρσι με τις δασικές πυρκαγιές, έστω σε άλλες περιοχές της χώρας. Τις πληροφορίες για τη συζήτηση της Τετάρτης τις μάθαμε μέσω του διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κλειτσιώτης είπε στην Πρωινή:

«Το πρωί της Τετάρτης κληθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη σε μία συνάντηση όπου συζητήσαμε τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στο νοσοκομείο. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενδιαφέρθηκε για το θέμα και τον ευχαριστούμε πολύ. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα η αντιπυρική ζώνη να γίνει με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον κ. Πολίτη και εμένα, η Πολιτική Προστασία με τον κ. Σταύρο Κιβράκη, το Δασαρχείο Καβάλας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας».

Ο κ. Κλειτσιώτης μας μίλησε και για την προσπάθεια που συνεχίζεται προκειμένου οι χώροι στάθμευσης στο Νοσοκομείο να αυξηθούν:

«Είναι γνωστό ότι οι θέσεις στάθμευσης κοντά στο Νοσοκομείο δεν επαρκούν. Ενέργειες για να αυξηθούν οι θέσεις έκαναν και οι προηγούμενοι διοικητές. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε έκταση 18 στρεμμάτων που υπάρχει κοντά στο νοσοκομείο. Έκταση του Νοσοκομείου. Ιδιοκτησίας του.

Για την οποία μάλιστα και τη μετατροπή της σε χώρο στάθμευσης, έχουμε εκπονήσει σχετικές μελέτες. Στόχος μας είναι το έργο που προκύπτει να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με έναν προϋπολογισμό που καταρχήν υπολογίζεται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ».

Τέλος ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα της πανδημίας, δεδομένα υποχώρησης της νόσου και των προβλημάτων που προκαλεί:

«Θυμάστε που λέγαμε καιρό πριν για υποχώρηση της νόσου το Καλοκαίρι. Μειώθηκαν όντως όλα και βασικά τα νέα κρούσματα. Διατηρούμε 20 κρεβάτια σε επιφυλακή, είμαστε σε συνεννόηση με την 4η ΥΠΕ καθώς το Νοσοκομείο μας μπορεί να είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό το επόμενο διάστημα.

Να εξυπηρετεί δηλαδή και όμορα Νοσοκομεία. Σήμερα που μιλάμε στο Νοσοκομείο νοσηλεύουμε μόνο 5 ασθενείς. Οι 4 είναι υπερήλικες και με άλλες παθήσεις. Δίδεται έτσι η ευκαιρία να ξεκουραστούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας που 2,5 χρόνια κουράστηκαν λόγω της πανδημίας. Πιστεύω ότι πρόκειται για το τέλος της πανδημίας. Το Φθινόπωρο ίσως υπάρξει μια αλλαγή και μια έξαρση. Δεν εκτιμώ ότι θα είναι σαν τις προηγούμενες».

Διαβάστε επίσης