Η ιστορία ενός τυφλίτη: Από την οδό 7ης Μεραρχίας στη ΛΑΦ Καβάλας και μετά στο βουνό!

 Η ιστορία ενός τυφλίτη: Από την οδό 7ης Μεραρχίας στη ΛΑΦ Καβάλας και μετά στο βουνό!

Οι ειδικοί ξέρουν καλά τους τυφλίτες.

Οι πολίτες όχι και τόσο. Για αυτόν τον λόγο τους υπολογίζουν ως φίδια ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για σαύρες χωρίς πόδια. Που όντως μοιάζουν πολύ με τα φίδια. Έχουν μεγάλο μέγεθος κι εξαιτίας αυτού του γεγονότος τρομάζουν όσους τους βλέπουν. Οι τυφλίτες μεταξύ άλλων είναι και ακίνδυνοι.

Η ιστορία του συγκεκριμένου τυφλίτη έχει ως εξής: Το απόγευμα της Τετάρτης κάποιος περαστικός τον είδε κάτω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο επί της οδού 7ης Μεραρχίας. Κοντά στο κτίριο του Πυθαγόρα. Κάλεσε την Πυροσβεστική. Αυτή τον απεγκλώβισε.

Κι επειδή εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν σχετική εκδήλωση, οι πυροσβέστες τον μετέφεραν προσωρινά στον τόπο της εκδήλωσης. Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας (ΛΑΦ Καβάλας). Κι αφού έγιναν οι σχετικές επιδείξεις μετά συμβουλών και οδηγιών, πάλι οι πυροσβέστες τον μετέφεραν στο περιαστικό δάσος. Όπου τον απελευθέρωσαν! Απίστευτες συμπτώσεις μα και μια αληθινή ιστορία.

Για την εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΛΑΦ Καβάλας υπάρχει μια σύντομη ανάρτηση των διοργανωτών. Του Συνδέσμου Εφέδρων: «Πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας, το σεμινάριο με θέμα “Αναγνώριση Ερπετών – Α’ Βοήθειες” που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καβάλας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ευχαριστούμε την ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία ” Μακεδονία ” για την φιλοξενία καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν τιμώντας μας με την παρουσία τους».

Στην εκδήλωση μίλησε ο ειδικός σε σχέση και με τα ερπετά κ. Άρης Χρηστίδης. Αναφέρθηκε στα φίδια και σε ποια είναι επικίνδυνα. Μίλησε επίσης εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας. Η εκδήλωση που διήρκεσε 2 ώρες τέλειωσε με οδηγίες πρώτων βοηθειών από τον κ. Γιάννη Πατρόπουλο, εκπρόσωπο της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας.

Διαβάστε επίσης