• 28 Μαρτίου 2024,

Η Περιφέρεια ΑΜΘ δρομολογεί σημαντικές παρεμβάσεις οδικών μεταφορών στην Καβάλα

 Η Περιφέρεια ΑΜΘ δρομολογεί σημαντικές παρεμβάσεις οδικών μεταφορών στην Καβάλα

Μετά από ενέργειες του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για τα παρακάτω έργα οδικών μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:

 

Α. Πόλη της Καβάλας

  • Περιμετρική Οδός (2 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης)

Β. Αεροδρόμιο της Καβάλας

  • Αναβάθμιση και διαπλάτυνση του επαρχιακού δρόμου μήκους 6,25 χιλιομέτρων που συνδέει την Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης με το αεροδρόμιο της Καβάλας (800.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης)
  • Μετατροπή του υπάρχοντος ημικόμβου επί της Εγνατίας Οδού στην Πέρνη στη Χιλιομετρική Θέση 494+250 σε πλήρη κόμβο (300.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της μελέτης)

Γ. Παραλία Οφρυνίου

  • Κατασκευή νέου ανισόπεδου ημικόμβου επί της Εγνατίας Οδού στο Οφρύνιο στη Χιλιομετρική Θέση 420+000 (300.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της μελέτης)

Σε ό,τι αφορά την παραλία Οφρυνίου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξασφαλίσει επιπλέον 900.000 ευρώ για τα παρακάτω έργα:

  • Αναβάθμιση του δρόμου από τον σχεδιαζόμενο ημικόμβο Οφρυνίου στη Χιλιομετρική Θέση 420+000 μέχρι την παραλία της Τούζλας (300.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της μελέτης)
  • Κατασκευή νέου ανισόπεδου κόμβου στη χιλιομετρική θέση 417+000 της Εγνατίας Οδού (600.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου)

Σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ κ. Απόστολος Αντωνούδης συμφώνησαν τα παραπάνω έργα να υλοποιηθούν από την Εγνατία Οδός ΑΕ με διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Σε ό,τι αφορά δε τη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να εξασφαλίσει επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, προκειμένου η Εγνατία Οδός ΑΕ να πραγματοποιήσει όλες τις μελέτες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την κατασκευή νέου έργου. Και για αυτό το έργο, οι κ. Μέτιος και Αντωνούδης συμφώνησαν  να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Εγνατία Οδός ΑΕ.

Για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα παραπάνω έργα, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 13:00 στο Δημαρχείο της Καβάλας.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστε επίσης