• 29 Απριλίου 2024,

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών στο 3ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης

 Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών στο 3ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Συμπερίληψη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  στα τυπικά σχολεία, η Συντονίστρια και τα μέλη του Σχεδίου Δράσης προσκάλεσαν στο σχολείο μας την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας, προκειμένου τόσο οι μαθητές μας, όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να ενημερωθούν για την αναπηρία όρασης, την γραφή Braille, την κινητικότητα με το λευκό μπαστούνι, την προσβασιμότητα στους χώρους, την εκπαίδευση των ατόμων με οπτικές αναπηρίες, τους σκύλους οδηγούς τυφλών, την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία όρασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα αθλήματα όπως το goalball και πολλά άλλα.

Η Γραμματέας της Ένωσης κα Βούλα Πανταζίδου, καθώς και η Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης κα Γιώτα Πάνου, ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για την αναπηρία όρασης και την τύφλωση και μοιράστηκαν σημαντικές πληροφορίες, που αφορούν στην οπτική αναπηρία και τις δεξιότητες ορατότητας.

Στο πλαίσιο των βιωματικών δραστηριοτήτων που διοργάνωσαν, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανάγλυφα και άλλα τεχνικά βοηθήματα, όπως απτικός χάρακας, απτική μεζούρα, λευκό μπαστούνι κινητικότητας,  μπάλα με κουδουνάκια, απτικό παραμύθι σε γραφή Braille κ.α.

Τα παιδιά μπήκαν στην θέση των ατόμων με οπτικές αναπηρίες, προσανατολίστηκαν και κινήθηκαν στον χώρο με τη βοήθεια του λευκού μπαστουνιού, έπαιξαν με την μπάλα με το κουδουνάκι, καθώς και με άλλα απτικά παιχνίδια.

Η Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Σοφία Κοτζιά, η Συντονίστρια και τα Μέλη του Σχεδίου Δράσης  Μαριάννα Κολιού, εκπαιδευτικός ΕΑΕ, Γεωργία Λαμπρίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Σοφία Ζεϊτίδου, Ψυχολόγος, οι εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης και όλοι οι μαθητές μας επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας και τις Εκπαιδεύτριες, που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του σχολείου μας, ήρθαν στο Νηπιαγωγείο μας και μας ενημέρωσαν για τόσα πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν στους συνανθρώπους μας με οπτικές αναπηρίες και τύφλωση!  Σας ευχαριστούμε θερμά!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης