Η πετυχημένη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων και η κριτική Γραμμένου στην ΕΤΑΔ

 Η πετυχημένη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων και η κριτική Γραμμένου στην ΕΤΑΔ

Την αναμενόμενη επιτυχία σημείωσε χθες στην Καβάλα η 24ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων. Τα μέλη του τοπικού συλλόγου είχαν συζητήσει μεταξύ τους, είχαν δεχθεί το σκεπτικό και τα αιτήματα της κινητοποίησης κι έτσι συμμετείχαν μαζικά σε αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθολική ήταν η συμμετοχή στο προσωπικό του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου. Στις συγκεκριμένες υπηρεσίες υπήρξε μόνο προσωπικό ασφαλείας. Ελαφρώς μικρότερη ήταν η συμμετοχή στην απεργία στην Εισαγγελία και το Πταισματοδικείο.

Στις δικαστικές υπηρεσίες Θάσου και Ελευθερούπολης η συμμετοχή ήταν καθολική. Από πλευράς δικών, χθες δεν συνεδρίασε το Πολυμελές. Όλες οι υποθέσεις αποσύρθηκαν λόγω της απεργίας. Άλλα δικαστήρια δεν ήταν προγραμματισμένα για τη χθεσινή μέρα. Η απεργία θυμίζουμε ότι ήταν πανελλαδική. Δεν συνεχίζεται σήμερα αλλά η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων είναι πιθανό να επανέλθει με νέα 24ωρη απεργία το επόμενο διάστημα.

Με αφορμή την χθεσινή απεργία μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος. Σε σχέση με θέματα του Δικηγορικού Συλλόγου σχολίασε αρνητικά την καθυστέρηση που υπάρχει ως προς το ζήτημα του Ειρηνοδικείου της Θάσου.

Ο Δήμος Θάσου έκανε αυτό που ο σύλλογος ζήτησε αλλά το όλο θέμα – νέας έδρας του Ειρηνοδικείου Θάσου- «σκοντάφτει» στην ΕΤΑΔ. Η οποία αργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η πιο πρόσφατη δικαιολογία της καλύφθηκε με την ενέργεια του Δήμου Θάσου. Ο κ. Γραμμένος μίλησε και χθες κατά της ΕΤΑΔ, θυμίζοντας ότι στην υπόθεση του Ειρηνοδικείου Θάσου ο σύλλογος έχει την υποστήριξη τόσο του Υπουργού Δικαιοσύνης όσο και του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Παρόλα αυτά και λόγω ΕΤΑΔ δεν παίρνονται αποφάσεις. Αν και όλες αφορούν το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος είπε χθες για την ΕΤΑΔ «….με την ΕΤΑΔ μπλέξαμε». Εννοώντας και την περίπτωση του Ειρηνοδικείου Θάσου και την εκκρεμότητα στο παλιό δικαστήριο στην Καβάλα. Κτίριο που διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας.

Ο κ. Γραμμένος ειδικότερα δήλωσε:

«Τα θέματα είναι όντως στάσιμα. Είχαμε μία εξέλιξη μόνο. Μετά την επίσκεψη της διοίκησης μας στο Δήμαρχο της Θάσου, συμφωνήσαμε και προχώρησε ο Δήμος της Θάσου να ζητήσει να μισθώσει τον πάνω όροφο του κτιρίου (στο οποίο ζητείται να μεταφερθεί το Ειρηνοδικείο Θάσου).

Δεδομένου του ότι είχε κολλήσει το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ διότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος ήθελε την εκμίσθωση όλου του κτιρίου και όχι μόνο μέρος του. Μας εξυπηρέτησε ο Δήμος Θάσου. Κατέθεσε σχετικό αίτημα στην ΕΤΑΔ για τον όροφο. Το θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου είναι μια τρανή απόδειξη πόσο δυσλειτουργεί το ελληνικό δημόσιο.

Τέσσερα χρόνια η προηγούμενη θητεία της διοίκησης του συλλόγου κι ένα χρόνο πιο μπροστά (σύνολο 5 χρόνια) για να μπορέσουμε να κάνουμε μια συμφωνία. Με την οποία το δημόσιο θα νοικιάσει στο δημόσιο! Φανταστείτε σε άλλη περίπτωση τι θα γινόντανε…

Να έχετε υπόψη σας ότι στο συγκεκριμένο μας αίτημα έχουμε την υποστήριξη και βοήθεια του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλο, την υποστήριξη και των άλλων βουλευτών Καβάλας αλλά και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με αυτήν την εταιρία, την ΕΤΑΔ. Η οποία υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και τη περιουσίας που της έχουν εμπιστευτεί. Αντίθετα αυτή κωλυσιεργεί».

Διαβάστε επίσης