• 18 Μαΐου 2024,

Η πιθανή αιτία και τα κλειδιά που δεν βρέθηκαν!

 Η πιθανή αιτία και τα κλειδιά που δεν βρέθηκαν!

Πολύ σοβαρό ήταν το χθεσινό περιστατικό φωτιάς σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ραψάνης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί στην οροφή του κτιρίου και τελικά έμεινε σε αυτήν αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να εμποδίσει την επέκταση της. Οι μαύροι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά φαίνονταν από απόσταση και κινητοποίησαν όλη την πόλη.

Στο σημείο και εκτός των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής, έφθασαν αστυνομικοί- δημοτικοί αστυνομικοί – προληπτικά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το κατάστημα ήταν σε λειτουργία. Αμέσως λειτούργησαν τα συστήματα συναγερμού και γρήγορα, με ψυχραιμία βγήκαν από αυτό τόσο οι πελάτες όσο και οι εργαζόμενοι.

Η Πυροσβεστική είναι δίπλα. Έτσι τα πρώτα οχήματα της έφθασαν πάρα πολύ γρήγορα. Ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της πυρόσβεσης αφού το προσωπικό του καταστήματος ευρισκόμενο σε σοκ δεν υπέδειξε αμέσως ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φθάσει η Πυροσβεστική κοντά στη φωτιά.

Κι αφού αυτό έγινε προέκυψαν νέα εμπόδια. Δύο σιδερένιες πόρτες που η Πυροσβεστική έπρεπε να παραβιάσει. Μιας και δεν βρέθηκαν εκείνη την δύσκολη ώρα τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν οι κλειδαριές! Ίσως και να μην ήταν στη διάθεση του προσωπικού του καταστήματος.

Με την έναρξη της κατάσβεσης το πρόβλημα της φωτιάς άρχισε αμέσως να περιορίζεται. Μέσα σε περίπου 30 λεπτά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και τελικά έσβησε. Κάηκαν κυρίως πλαστικά. Η Πυροσβεστική θα κάνει την προανάκριση.

Εξετάζει όλα όσα βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου. Πολλά καλώδια, λίγες μονάδες κλιματισμού κτλ. Υπάρχουν υποψίες βραχυκυκλώματος (αυτή προς το παρόν είναι η πιθανότερη αιτία) αλλά τα πάντα θα ερευνηθούν προσεκτικά για να προκύψει το οριστικό και ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία της φωτιάς.

Η επιτυχία της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο ότι δεν κινδύνευσε άνθρωπος και στο ότι η ζημιά περιορίστηκε μόνο στην οροφή του κτιρίου. Το κατάστημα επανήλθε σε κανονική λειτουργία λίγες ώρες μετά.

Διαβάστε επίσης