Η πιθανή νέα χωροθέτηση του μετωπικού σταθμού διοδίων ίσως καταργήσει τα πλευρικά!Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κ. Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη το διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας οδού ΑΕ. Σε συνέχεια της συνάντησης ο Γιάννης Πασχαλίδης εξέδωσε δελτίο τύπου περιγράφοντας τα νέα που πληροφορήθηκε σε αυτή.

Τα οποία αφορούν δύο θέματα. Την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του νέου λιμανιού «Άσπρα Χώματα», τις μελέτες για το απαραίτητο έργο στην πεσμένη γέφυρα. ‘Οσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Γιάννη Πασχαλίδη δεν είναι ευχάριστα.

Η μελέτη για την πεσμένη γέφυρα αναφέρεται ότι θα τελειώσει σε ένα χρόνο! Για τα πλευρικά διόδια η απάντηση που περιγράφει ο Γιάννης Πασχαλίδης στην ανακοίνωση του είναι αρκετά αόριστη.

Όπως όλοι καταλαβαίνουν η συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες είχε κι άλλες ουσιαστικές λεπτομέρειες. Κάποιες από τις οποίες έγιναν γνωστές με τις δηλώσεις του Γιάννη Πασχαλίδη το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι η Εγνατία Οδός σκέπτεται να μεταφέρει τα  τα μετωπικά διόδια. Από την Παράκαμψη που είναι το αρχικό σχέδιο προς την περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Όπως είπε ο Γιάννης Πασχαλίδης αν γίνει αυτή η μετατόπιση των μετωπικών διοδίων (προς τη Νέα Καρβάλη) τότε η Εγνατία Οδός δεν χρειάζεται να κατασκευάσει πλευρικά διόδια στον κόμβο των «Άσπρων Χωμάτων».

Αν όμως -είπε ο κ. Πασχαλίδης-  δεν αλλάξει η χωροθέτηση του μετωπικού σταθμού διοδίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού υποσχέθηκε κατασκευή πλευρικών διοδίων στα Άσπρα Χώματα πριν από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάννη Πασχαλίδη η Εγνατία Οδός θα λάβει οριστική απόφαση χωροθέτησης του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Καβάλα (στην Παράκαμψη ή προς την Νέα Καρβάλη) εντός των προσεχών ημερών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Πασχαλίδης θα επανέλθει στην Εγνατία οδό για να μάθει τις οριστικές της αποφάσεις.

Η πρώην δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, ότι η μελέτη για την πεσμένη γέφυρα θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο.

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης έχει πληροφορίες ίδιες με αυτές του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Η μελέτη -είπε χθες ο Θόδωρος Μουριάδης-  θα είναι έτοιμη περίπου σε έναν χρόνο από σήμερα. Ενδιαφέρον θα έχει η συνάντηση του κ. Μουριάδη με την Εγνατία οδό ΑΕ. Συνάντηση η οποία είναι από αναβολή σε αναβολή και έχει περίπου οριστεί να γίνει στο τέλος της εβδομάδας (αύριο).

 

eXTReMe Tracker