• 4 Μαΐου 2024,

Η ποίηση στα σχολεία μέσω της εφηβικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ

 Η ποίηση στα σχολεία μέσω της εφηβικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ

Κάτι καινούργιο παρουσιάζει αυτή την περίοδο το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Η εφηβική του σκηνή περιοδεύει σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης και της περιφερειακής ενότητας με μια δουλειά που προβάλει την ποίηση. Η ίδια δουλειά θα παρουσιαστεί το Σάββατο και την Κυριακή στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Για το θέμα αυτό δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου όπου η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης παρουσίασαν την προσπάθεια που επιμελήθηκαν και υλοποιούν η Κατερίνα Συμεωνίδη, η Ναταλία Άννα Βασιλέκα, η Κυριακή Μακέδου και η Κατερία Τσίρβα.

Το έργο έχει τίτλο «Το αίνιγμα της ποίησης – Η ποίηση πίσω από τις λέξεις» και ουσιαστικά είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Ζωής Καρέλλη και της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ. Οι δύο παραστάσεις θα παρουσιαστούν στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου και στις 8:00 το βράδυ της Κυριακής.

Η κ. Πρασσά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ΔΗΠΕΘΕ ανακοινώνει τη δημιουργία της εφηβικής σκηνής σε συνέχεια προηγούμενων πρωτοβουλιών του για παιδιά μικρότερης της εφηβικής ηλικίας. Το εγχείρημα, σημείωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, υλοποιείται για πρώτη φορά και παρουσιάζονται δύο σημαντικές Ελληνίδες ποιήτριες, η ζωή τους και το έργο τους. Οι παραστάσεις σε γυμνάσια και λύκεια άρχισαν ήδη από την Τετάρτη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες δωρεάν.

Ο Θοδωρής Γκόνης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλουμε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ποίηση. Είναι δύσκολο να επισκεφθείς τα σχολεία με την ποίηση. Τα παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα και φυσικά δεν φταίνε αυτά. Εμείς επιθυμούμε να επενδύσουμε στην εφηβική σκηνή».

Φανερά ικανοποιημένες η Κατερίνα Συμεωνίδου και οι συνεργάτιδές της μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία, ευχαριστώντας το ΔΗΠΕΘΕ και τον Θοδωρή Γκόνη που τους εμπιστεύθηκαν. Η ποίηση δεν είναι κάτι απρόσιτο όπως νομίζουμε, παρατήρησε η Κατερίνα Συμεωνίδου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της διότι φέρνει τη νεολαία σε επαφή με την ποίηση. Η Ναταλία Άννα Βασιλέκα δήλωσε πως αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για το ΔΗΠΕΘΕ, όταν μπαίνει στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζοντας ποίηση.

 

Διαβάστε επίσης