Η πόλη είναι περήφανη για τον Θ. Κελέκη

 Η πόλη είναι περήφανη για τον Θ. Κελέκη

Το βράδυ της Τετάρτης στο φουαγιέ του διοικητηρίου, πραγματοποιήθηκε μια συμπαθητική, σύντομη τελετή εγκαινίων, της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Θέμη Κελέκη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα μεγάλη. Μεταξύ αυτών που στήριξαν την καλλιτεχνική πρωτοβουλία του κ. Κελέκη, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Αντωνιάδης, η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, η αντιδήμαρχος Κ. Χιώτη Πρασσά. Στην ίδια εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Λεμονίδης, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Γ. Κελγιώργης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, αλλά κι ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης .

Κεντρικό πρόσωπο του γεγονότος, ο ζωγράφος Θέμης Κελέκης, που έφτασε πια τα 81 έτη, γεννημένος στην Καβάλα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Η προηγούμενη έκθεσή του φιλοξενήθηκε στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, πριν από 6 χρόνια.

Στην έκθεση που θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του μήνα – θα είναι ανοιχτή πρωί κι απόγευμα – παρουσιάζονται 120 έργα του Θ. Κελέκη, μικρά και μεγάλα, παλιά και νέα.

«Είναι η τελευταία μου έκθεση», είπε συγκινημένος και χαρούμενος ταυτόχρονα από την ανταπόκριση του κόσμου, ο ζωγράφος. Για το γεγονός της έκθεσης βοήθησε ο Εμπορικός σύλλογος, ο γιος του, ενώ την επιμέλεια έχει ο Κώστας Χατζηγεωργίου.

Μέσω ιδιωτών χορηγών υπήρχε, κατά την τελετή των εγκαινίων, ένας μικρός μπουφές.

Για το Θ. Κελέκη μίλησε ο Θ. Μαρκόπουλος, που όπως είπε «πρόκειται για έναν άνθρωπο, που απεικονίζει, εκφράζει την Καβάλα με τον δικό του τρόπο».

«Η πόλη είναι περήφανη για σένα», είπε η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα στο Θ. Κελέκη. Εξήγησε ότι με τα έργα του ο ζωγράφος, κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την ομορφιά της Καβάλας.

Φανερά χαρούμενος ο Θ. Κελέκης δεν είπε πολλά. Εξομολογήθηκε ότι επρόκειτο για μία ευτυχισμένη μέρα για τον ίδιο, λόγω της ανταπόκρισης στην τελετή των εγκαινίων του κοινού. Ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν, όλους όσους του συμπαραστάθηκαν.

Διαβάστε επίσης