• 3 Μαΐου 2024,

Οι πολλές αλλαγές στο τέλος του έτους

 Οι πολλές αλλαγές στο τέλος του έτους

Η συζήτηση για τις αλλαγές στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Καβάλας είναι σχετικά παλιά. Ξεκίνησε πρόωρα (όπως πάντα), μαζί με το Καλοκαίρι του 2016. Στη διάρκεια του οποίου «φούντωσε». Τελικά αλλαγές αντιδημάρχων και προέδρων δεν πρέπει να περιμένουμε άμεσα, αν και κατά κάποιο τρόπο θα ήταν κάτι λογικό. Αυτήν την περίοδο η διοίκηση Τσανάκα συμπληρώνει δύο χρόνια, άλλοι δήμαρχοι (σε όλη την Ελλάδα) εκμεταλλεύτηκαν την επέτειο (ισχύει και για αυτούς) κι άλλαξαν πολλά ή λίγα πρόσωπα και πράγματα στο επιτελείο τους. Η κ. Τσανάκα όλα δείχνουν ότι το αποφεύγει. Μεταθέτει τις αποφάσεις της και τις αλλαγές για το τέλος του έτους. Άλλωστε τον Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να εκλεγεί πάλι προεδρείο στο δημοτικό συμβούλιο, όπως σε όλους τους δήμους ορίζει να γίνει ο Καλλικράτης. Δεν αποκλείεται λοιπόν οι αλλαγές να γίνουν ακόμη πιο αργά. Προς τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2017.

Ορισμένα δεδομένα ωστόσο αλλάζουν κι αυτό είναι ανεξάρτητο από τις προθέσεις της κ. Τσανάκα. Ήδη αντικαταστάθηκε στην οικονομική επιτροπή ο παραιτηθείς Φίλιππος Τσανακτσής. Η κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τη σύμβουλο της Ιώ Χατζηβαρύτη ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μαζί της (θα τελειώσει τον προσεχή Δεκέμβρη) ενώ πρόσφατα παραιτήθηκε η Τιτίκα Λαζαρίδου, επίσης σύμβουλος της κ. Δημάρχου. Η παραίτηση της κ. Λαζαρίδου έχει σχέση με την απόφαση της να ιδιωτεύσει και να λειτουργήσει πραγματικά ως συνταξιούχος. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σχετικά με αυτή την πράξη. Κάπως έτσι η κ. Τσανάκα είτε σκέφτεται κάποια πράγματα να τα αλλάξει αμέσως, είτε θα πρέπει κι εκεί που υπάρχει παραίτηση να μεσολαβήσει αναμονή τουλάχιστον ως το τέλος του έτους. Άγνωστο είναι το μέλλον του συμβούλου Ηλία Γιαρματζίδη. Αν αντικατασταθεί, αυτό θα γίνει επίσης στο τέλος του έτους.

Στους αντιδημάρχους υπάρχει ησυχία. Εξαίρεση είναι η περίπτωση του φιλότιμου αντιδήμαρχου Ζήση Μπόνια αφού αυτός ενώ είναι πλήρους απασχόλησης, δεν πληρώνεται. Εξ αρχής ορίστηκε στη θέση του αντιδημάρχου χωρίς μισθό.  Πιθανή είναι η αντικατάσταση του αλλά στο τέλος του έτους. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δύο χρόνια τώρα έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης κι όπως φαίνεται θα είναι απλοί δημοτικοί σύμβουλοι το 2017 αλλά και αντιδήμαρχοι που έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη της κ. Δημάρχου. Αναφέρονται τα ονόματα του κ. Φιλιππίδη και του κ. Φιλόσογλου. Για τον τελευταίο ανέκυψαν φήμες (προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται), σύμφωνα με τις οποίες μπορεί και να τον δούμε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου! Τέλος υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δύο χρόνια τώρα δεν έλαβαν κανένα πόστο, κι αν κάπου είναι πρόεδροι κτλ πρόκειται για θέσεις όχι πρώτης γραμμής. Περιμένουν να αξιοποιηθούν κι όπως όλα δείχνουν για αυτούς κρίσιμη περίοδος θα είναι ο προσεχής Δεκέμβρης. Αναφέρονται τα ονόματα του Ιορδάνη Παπαντίδη (υπάρχουν φήμες ότι προορίζεται για αντιδήμαρχος Καθαριότητας), του Νίκου Μαυρίδη, του Άκη Τελλίδη, της Μαρίας Κλωνάρη, της Βαρβάρας Μπαλτζίδου. Ο νεαρός Χρήστος Πασχαλίδης ναι μεν δεν αξιοποιήθηκε αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα αφού έχει πολλές απουσίες ακόμη κι από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά με τους προέδρους. Θέση αντιδημάρχου φαίνεται να «χτυπά» η Μαρία Φρατζεσκάκη που ως πρόεδρος σχολικής επιτροπής τα πάει περίφημα. Ο Νίκος Ξανθόπουλος παραμένει τουλάχιστον ως το τέλος του έτους στη ΔΕΥΑΚ. Κάποιες φήμες ότι θα μετακινηθεί στη δημοτική αστυνομία διαψεύδονται κατηγορηματικά. Στο δημαρχείο υπάρχει πλήρης ικανοποίηση για τους σχετικά πρόσφατους προέδρους Πετρόπουλο και Κουφατζή.

 

 

Διαβάστε επίσης