• 3 Μαΐου 2024,

Ο Σύλλογος Δασκάλων επανήλθε δριμύτερος

 Ο Σύλλογος Δασκάλων επανήλθε δριμύτερος

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Νομού Καβάλας, παλαιότερα γνωστός ως σύλλογος δασκάλων, επανέρχεται δριμύτερος, αφού άρχισε η νέα σχολική χρονιά και την προσεχή Δευτέρα τελείται η διαδικασία του αγιασμού στα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλο το νομό.

Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα ο Σύλλογος καλεί στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, τα μέλη του για ενημέρωση σχετικά με το νέο ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Θα συζητηθεί σχετική εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνεται στο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διαμαρτύρεται για την ίδια εγκύκλιο. Η επιστολή που του απηύθυνε με ημερομηνία 31 Αυγούστου, αναφέρει: «Κύριε Διευθυντή, το υπουργείο με εγκύκλιό του καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των νηπιαγωγείων να προβούν σε ανάθεση τμημάτων την 1η Σεπτέμβρη και ν΄ αποστείλουν το πρακτικό στη διεύθυνση. Μέχρι και το τέλος Αυγούστου δεν έχει σταλθεί καμιά διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο, για το πώς θα λειτουργεί το νέο ενιαίο ολοήμερο νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα μα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η κατανομή των τμημάτων».

Ο Σύλλογος με άλλη ανακοίνωσή του ζητά από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολείων να τον ενημερώσουν στην περίπτωση που υπάρχουν τάξεις σε κάθε σχολείο, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο όριο του διαχωρισμού και δεν υπάρχει επίσημη απόφαση διαχωρισμού σε τμήματα, από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας.  Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος θα βοηθήσει, θα πιέσει για τον διαχωρισμό των τμημάτων εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς.

Τέλος στις 31 Αυγούστου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απηύθυνε επιστολές στα μέλη τους. Όσα έχουν οργανική θέση στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας αποσπάστηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ και δεν επιθυμούν να είναι μέλη του συλλόγου πρέπει ν΄ αποστείλουν άμεσα αίτηση διαγραφής στο email του συλλόγου, ώστε να σταματήσει η παρακράτηση συνδρομής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απόσπαση.

 

Διαβάστε επίσης