Η πορεία της πανδημίας στο Ν. Καβάλας και στην υπόλοιπη ΑΜΘ

 Η πορεία της πανδημίας στο Ν. Καβάλας και στην υπόλοιπη ΑΜΘ

Αργά το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, τα εβδομαδιαία κρούσματα κορωνοϊού για όλη την Ελλάδα.

Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφορούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Από την 1η Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 7 Αυγούστου. Για πρώτη φορά μετά από χρονικό διάστημα δύο μηνών, τα κρούσματα στο Νομό Καβάλας παρουσιάζονται αρκετά μεν αλλά μειωμένα.

Να μην ξεχνάμε ότι αρχές Ιουνίου, ειδικότερα την εβδομάδα 6 με 12 Ιουνίου, ο Νομός Καβάλας είχε 150 κρούσματα. Στο τέλος Ιουλίου έφτασε τα 2.200 περίπου ενώ προχθές και για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 1.910. Δηλαδή μειώθηκαν και έπεσαν κάτω από τα 2.000.

Αντίστοιχα μειώθηκαν τα κρούσματα και στη Θάσο. Ήταν 170. Για τις 15 προηγούμενες ημέρες ξεπερνούσαν τα 200. Στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία Θράκη ο Νομός Δράμας παρουσιάζει μικρή μείωση κρουσμάτων, μικρή αύξηση ο Νομός Έβρου.

Ο Νομός Ξάνθης μείωση και ακόμα μεγαλύτερη μείωση ο Νομός Ροδόπης. Ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε 975 κρούσματα. Είναι ο μοναδικός Νομός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με κρούσματα κάτω από 1.000. Μειωμένα κατά περίπου 300 σε σχέση με την προ προηγούμενη.

Η εμβολιαστική διαδικασία επηρεάζεται όπως φαίνεται από τις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 8 και 9 Αυγούστου στο Νομό μας έγιναν λίγα σχετικά εμβόλια. Περίπου 200. Όλα στο χερσαίο τμήμα του Νομού. Κανένα στη Θάσο.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να γίνουν αρκετά εμβόλια αφού για την περιοχή η Πέμπτη είναι και παραμένει η μέρα με τα περισσότερα ραντεβού εμβολιασμών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ραπιντ τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, τα κρούσματα δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένα, αν και τα τεστ ήταν πολλά.

Με ενδιάμεση ηλικία των πολιτών που βγαίνουν θετικοί τα 50 ως 54 έτη. Και χθες Τετάρτη ο ΕΟΔΥ παρουσίασε λιγότερο προσωπικό για την πραγματοποίηση των δωρεάν Rapid test. Έτσι αυτά έγιναν πάλι σε δύο μόνο σημεία του Νομού Καβάλας. Στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.


Στους 35 μειώθηκαν χθες οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τρεις προηγούμενες ημέρες ήταν 42. Τα τεστ που έκανε χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου ήταν 131 με 30 θετικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης