Η πραγματική απόδοση τιμής στο Νίκο Ρουδομέτωφ

 Η πραγματική απόδοση τιμής στο Νίκο Ρουδομέτωφ

 

Σχετικά με το συνέδριο τοπικής ιστορίας που τόσο τσαπατσούλικα και πρόχειρα η διοίκηση του Δήμου Καβάλας έφερε σαν θέμα για να εγκριθεί στη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

Η προχειρότητα της εισήγησης αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή που στις απολύτως δικαιολογημένες ενστάσεις και παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης η κ. Τσανάκα, με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία, μετέτρεψε το συνέδριο σε ημερίδα, σεμινάριο κ.ο.κ.

Η δήμαρχος επικαλέστηκε την πίεση του χρόνου για να τιμηθεί εν ζωή ο συμπολίτης μας Νίκος Ρουδομέτωφ για την πολύτιμη προσφορά του στην ιστορία της πόλης μας με την ίδρυση και λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια του Ι.Λ.Α.Κ. (Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας) με όλες τις δραστηριότητές του. Δηλαδή την λειτουργία του μοναδικού ιστορικού αρχείου του, την οργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, την έκδοση βιβλίων κ.λ.π. Είπε δηλαδή η δήμαρχος ότι αυτή η διοργάνωση του συνεδρίου θα έχει ως σκοπό να τιμηθεί ο Νίκος Ρουδομέτωφ.

Όμως, κ. Τσανάκα, αν θέλετε να τιμήσετε πραγματικά και όπως του αξίζει αυτόν τον ευπατρίδη Καβαλιώτη δεν θα κάνετε ένα άρπα κόλα συνέδριο, σεμινάριο, ημερίδα ή όπως αλλιώς το ονομάσετε απλώς για να βγείτε από την υποχρέωση.

Αν η πρόθεσή σας είναι να αποδώσετε πραγματική, ουσιαστική τιμή στον Νικόλαο Ρουδομέτωφ και να αναγνωρίσετε την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο μας, οφείλετε να πάτε να τον βρείτε και να του κάνατε μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για την πραγματική συνέχεια, προβολή, και αξιοποίηση του μοναδικού και ανεκτίμητου αρχειακού του υλικού σε ένα από τα πολλά κτήρια που διαθέτει ή διεκδικεί ο Δήμος μας, με προσωπικό που θα εκτιμά και θα αγαπά αυτό όλο το υλικό, ώστε αφενός μεν να μην στοιβάζεται σε κούτες και σε υπόγεια αναξιοποίητο αλλά και να νιώσει ο ίδιος την ασφάλεια ότι ο κόπος και η αφοσίωση μιας ζωής σε ένα σκοπό είναι σε καλά χέρια και θα έχει μέλλον και ουσιαστική αξιοποίηση για την Καβάλας μας. Έτσι τιμούμε ουσιαστικά τον άνθρωπο Νικόλαο Ρουδομέτωφ αλλά και εξασφαλίζουμε για τον τόπο μας ένα πολύτιμο μουσείο – αρχείο, πλούσιο, ανεκτίμητο και μοναδικό σε περιεχόμενο και αξία.

 

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης