• 30 Απριλίου 2024,

Η « Πρωινή»  αναδεικνύει τους καλύτερους του πρωταθλήματος  – Η καλύτερη ενδεκάδα της Γ` Εθνικής (1ος όμιλος)

 Η « Πρωινή»  αναδεικνύει τους καλύτερους του πρωταθλήματος  – Η καλύτερη ενδεκάδα της Γ` Εθνικής (1ος όμιλος)

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής και μπορούμε να δούμε τους παίκτες που ξεχώρισαν στη διάρκεια.  

Παίρνοντας βέβαια και τις απόψεις προπονητών αλλά και δημοσιογράφων που κάλυψαν τα παιχνίδια.  

Τερματοφύλακας: Γιώργος Δήμιζας(ΑΟΚ)

Δέχθηκε 9 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα ενώ για πολλές αγωνιστικές μετά το 2-3 από το Νέστο κράτησε ανέπαφη την εστία του.   Ηταν μια σπουδαία χρονιά  γι` αυτόν ενώ ήρθε πέρσι στην Καβάλα από την Τρίγλια Ραφήνας.

Δεξιός πλάγιος αμυντικός: Αλέξανδρος Ζέρης(ΑΟΚ)

Αποδείχθηκε μια από τις πιο χρήσιμες μεταγραφές του ΑΟΚ.  Η ποιότητα του φάνηκε από την αρχή. Εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα οι επιθετικές πρωτοβουλίες του ήταν σήμα κατατεθέν της ομάδα του.

Αριστερός πλάγιος αμυντικός: Δημήτρης Κάπατζης(Αετός Οφρυνίου)

Σταθερός σε απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια και φέτος.   Με καλές προωθήσεις και συμμετοχή στο παιχνίδι του Αετού.

Στόπερ:  Ανδρέας Μκριτσιάν(Νέστος Χρυσούπολης)

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη πορεία του Νέστου.  Το κυριότερο ότι σαν στόπερ πέτυχε 11 γκολ.  Πρώτος σκόρερ της ομάδας του και από τους καλύτερους του πρωταθλήματος.

Στόπερ:  Τρύφων Κασμερίδης(ΑΟΚ)

Στο ρόστερ του ΑΟΚ εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο από τη Δόξα Δράμας.  Σταθερός στο παιχνίδι του. Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του.  Έδεσε αμέσως  μαζί με τον Τουμανίδη αλλά και τον Τόσκα προς το τέλος του πρωταθλήματος.

Αμυντικός χαφ:  Βασίλης Γαβριηλίδης(ΑΟΚ)

Στην επιστροφή του στην Καβάλα,   είχε μια σπουδαία παρουσία με όλα τα στοιχεία που τον διακρίνουν εδώ και χρόνια(τρέξιμο, δύναμη, πάθος).  Κατάφερε να πετύχει και 5 γκολ.

Αμυντικός χαφ: Λάζαρος Ορφανίδης(Νέστος Χρυσούπολης)

Στο ρόστερ του Νέστου προστέθηκε το Γενάρη και αμέσως έδειξε την ποιότητα του.  Παίκτης με ηρεμία στο παιχνίδι του και πολύ καλός σε τακτικά θέματα.

Επιθετικός χαφ:  Χρήστος Ελέζι(Αετός Ορφανού)

Παίκτης με ταχύτητα και πολύ καλός στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω.

Σέντερ φορ: Κώστας Μαρκόπουλος(ΑΟΚ)

Πρώτος σκόρερ στον 1ο όμιλο με 17 γκολ. Ηρθε στην Καβάλα τον Οκτώβριο από τη Δόξα Δράμας και αποδείχθηκε μια επιλογή που άλλαξε πολλά στη μάχη του τίτλου.

Ηταν η χρονιά του.

Επιθετικός: Σάββας Μουδούρογλου(Αετός Οφρυνίου)

Με 16 γκολ δεύτερος σκόρερ της Γ` Εθνικής στον 1ο όμιλο. Αποκτήθηκε τον Οκτώβριο και μαζί με τους Δουμάνη, Παυλίδη(μέχρι το Γενάρη),  δημιούργησαν ένα σπουδαίο επιθετικό τρίο.

Επιθετικός: Γιώργος Παπαβασιλείου(Πανσερραϊκός)

Πέτυχε 13 γκολ και ήταν αυτός που ξεχώρισε από τον Πανσερραϊκό σε μια μεταβατική περίοδο.   Πολύ καλός σκόρερ, θα τον ήθελαν πολλές ομάδες στο ρόστερ του.

Ξεχώρισαν επίσης

Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στη βασική ενδεκάδα.  Επίσης είχαν μια εξαιρετική χρονιά.

Τερματοφύλακες: Αθανασίου(Νέστος), Ρίζος(Κεραυνός Πέρνης) και Γουναρίδης(Απόλλων Παραλιμνίου)

Ο Αθανασίου σε μερικά παιχνίδια μόνος του κράτησε όρθιο το Νέστο.   Ο Γουναρίδης παίζει με τον αέρα ότι αγωνίστηκε και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.  Ο Ρίζος μέχρι το Γενάρη ήταν ουσιαστικός κάτω από την εστία του Κεραυνού. Μετά πήγε στη Δόξα Θεολόγου.

Πλάγιοι αμυντικοί:  Μαϊντανός(Νέστος), Μπαντάνης(Κεραυνός) και Καζαντζίδης(Αετός)

Ο Μαϊντανός ήταν από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Εχει όλο το μέλλον μπροστά του.  Ο Καζαντζίδης συν το χρόνο γίνεται καλύτερος. Ο Μπαντάνης παίζει με τον αέρα που έχει.

Στόπερ:  Μίλλερ(Αρης Αβάτου), Μακράκης(Ορφέας Ξάνθης), Τζαμπάζ(Ορφέας Ξάνθης)

Τρεις παίκτες από Θρακιώτικες ομάδες με σταθερή παρουσία στις ομάδες τους.  Ο Τουμανίδης του ΑΟΚ επίσης σταθερός σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος.

Χαφ:  Καθάριος(Νέστος),  Προβατίδης(Αλέξανδρος Κιλκίς), Λάσπατζης (Κεραυνός Πέρνης), Δόντσος( Αρης Αβάτου)

Ο τραυματισμός του στο ματς με τον ΑΟΚ στέρησε το Νέστο από έναν πολύ καλό πλάγιο μεσοεπιθετικό.  Ο Προβατίδης με την εμπειρία του έδωσε το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του Αλέξανδρου Κιλκίς ενώ πέτυχε και 8 γκολ. Ο Λάσπατζης βοήθησε πάρα πολύ τον νεοφώτιστο Κεραυνό. Πολύ ουσιαστική μεταγραφή.  Θετικός και φέτος ο Δόντσος.

Ο Φ. Τσαμπέγια ο άτυχος της χρονιάς με σοβαρό τραυματισμό ενώ ήταν στα πάνω του.

Σέντερ φορ:  Παυλίδης(Αετός Οφρυνίου), Βαλαβανόπουλος(ΑΟΚ) , Ομπόσου(Πανσερραϊκός)

Εξαργύρωσε ο Παυλίδης τη πολύ καλή του παρουσία στο σκοράρισμα μέχρι το Γενάρη και πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή.   Από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος.   Ο Βαλαβανόπουλος καθιερώνεται με τη συνέπεια που έχει στο σκοράρισμα.  Ο Ομπόσου με την εκρηκτικότητα του δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες

Πλάγιοι επιθετικοί: Δουμάνης(Αετός),  Μουτεσίδης(Παραλίμνιο), Α. Μελισσόπουλος(Νέστος)

Ο Δουμάνης στη μέρα του  μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα ενώ ο Μουτεσίδης πέτυχε 8 γκολ και πάντοτε είναι καλός στις στημένες φάσεις.   Ο Μελισσόπουλος πέτυχε 8 γκολ, τα περισσότερα σε δύσκολα ματς για το Νέστο.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης