μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Διευρύνεται ο αριθμός των δικηγόρων στο συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη. Μετά τους Κοσμά Χαρπαντίδη και Λεωνίδα Παππά, χθες ανακοινώθηκε ως υποψήφια η Μαριάννα Ρίζου. Η Μαριάννα Ρίζου είναι δικηγόρος-διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο επιχειρήσεων και εργασιακών σχέσεων. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Πασαπόρτη, έμπορο, και έχουν ένα γιο 2 ετών. Γονείς της Μαριάννας Ρίζου είναι ο Μάρκος Ρίζος, πρώην Διευθυντής στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Καβάλας και η Ελένη Υψηλού, πρώην υπάλληλος και τμηματάρχης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας. Στη φωτογραφία η Μαριάννα Ρίζου με τον συνάδελφο και συνυποψήφιο της Λεωνίδα Παππά. Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Μουριάδη.

 


Στη Διαύγεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αναρτήθηκαν χθες κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. Θα ξεχωρίσουμε αυτήν που εγκρίνει δαπάνη 1.100 ευρώ για τον στολισμό του επιταφίου της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων.

 

Όταν πρόκειται να διαχειριστείς τα χρήματα των άλλων τότε δεν έχεις αναστολές. Συχνά δεν είσαι τόσο προσεκτικός όσο θα ήσουν αν τα χρήματα ήταν δικά σου. Το ποσό των 1.100 ευρώ για τον στολισμό του επιτάφιου είναι υπερβολικό και δυστυχώς δεν είναι λάθος. Το μνημονεύει πολύ συγκεκριμένα η σχετική απόφαση.

 

Το κακό είναι ότι με τη συγκεκριμένη δαπάνη δεν διαφώνησε σχεδόν κανείς δημοτικός σύμβουλος. Η συνολική απόφαση δαπανών για εκδηλώσεις κτλ δεν είναι ομόφωνη. Όσοι καταψήφισαν το έκαναν για άλλους λόγους. Ας πούμε διαδικαστικούς. Κι όπως ακούμε, ουδείς στη συνεδρίαση έθεσε το θέμα του πανάκριβου στολισμού του επιταφίου.

 

Την προσεχή Μεγάλη Παρασκευή λοιπόν θα πρέπει να βρεθούμε στην περιφορά του επιταφίου στα δημοτικά κοιμητήρια. Ο επιτάφιος που θα δούμε θα είναι με διαφορά ο πιο ακριβός από τους υπόλοιπους στο Νομό Καβάλας. Δεν είναι τυχαίο ότι για αυτόν ξοδεύτηκαν χρήματα του Δήμου Καβάλας. Στο ταμείο του οποίου είναι ολοφάνερο ότι λεφτά υπάρχουν.

 

Με άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση και ο προϋπολογισμός του αεροπορικού σόου. Διαφώνησαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Αντιγράφουμε από το πρακτικό της απόφασης τα ακόλουθα: «Ο κ. Μουρτασάγας ανέφερε, «λέμε ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη τέτοιων δραστηριοτήτων είμαστε όμως αντίθετοι στο ότι μόνο ο ∆ήμος βάζει το χέρι στη τσέπη, θα έπρεπε να υπάρχουν χορηγίες εφόσον καθαρά ευνοούνται οι επαγγελματίες στη συγκεκριμένη περιοχή, παρών» Ο κ. Ποτόλιας ανέφερε, «σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε το ότι εντάσσετε αυτές τις εκδηλώσεις σε τουριστικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, είμαστε θετικοί στις εκδηλώσεις αλλά όχι με αυτή τη λογική, όχι»

 

Οι αντίπαλοι του Θόδωρου Μουριάδη αντιλήφθηκαν πρώτοι και καλύτεροι ότι για τη συγκεκριμένη προσπάθεια τα δεδομένα αλλάζουν. Σοβαρεύουν. Ήδη τον αντιμετωπίζουν καταλλήλως. Αυτό σπάνια γίνεται άμεσα. Συνήθως το παρακολουθούμε να συμβαίνει εμμέσως. Πλην σαφώς Κι όπως επίσης καταλαβαίνουμε, ο Μουριάδης θα είναι ο στόχος των επόμενων ημερών και εβδομάδων. Λες και ήταν αυτός ο δήμαρχος της προηγούμενης 5ετίας.

 

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του ήταν όντως σε διαφορετική κατάσταση. Η αισιοδοξία ολοφάνερη. Μόνο που η προεκλογική περίοδος έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Η τελική ευθεία θα είναι μεγάλη. Αρχίζει αμέσως μετά την γιορτή του Πάσχα.

 

Στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας χθες το απόγευμα η Ευαγγελία Δρακονάκη άνοιξε πλήρως τα χαρτιά της, παρουσίασε τη δημοτική πρόταση για μια καλύτερη της υφιστάμενης κυκλοφοριακή ρύθμιση στο παλιό Νοσοκομείο. Επιλέγει την αμφιδρόμηση (πρόταση που ακούστηκε από καιρό), την συνοδεύει με μικρές σχετικά παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες.

 

Η πρόταση αυτή άργησε. Η κ. Δρακονάκη εξηγεί ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού όφειλαν να μελετηθούν όλα τα δεδομένα της περιοχής. Ευθύνη της διοίκησης είναι τώρα να τρέξει για να την υλοποιήσει. Αυτό πρέπει απαραίτητα να συμβεί τον μήνα Μάη. Άλλος χρόνος να μην χαθεί.

 

Ο Παναγιώτης Βελισσάρης ήταν ο μοναδικός τοπικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στη συνεδρίαση και στη συζήτηση. Διαφώνησε με την κατεδάφιση του τοίχου της αυλής του παλιού νοσοκομείου αφού όπως μεταξύ άλλων «… μου αρέσει όπως είναι σήμερα».

 

Η εμπειρία του κ. Βελισσάρη είναι δεδομένη κι οι ερωτήσεις που υπέβαλλε στην κ. Δρακονάκη καθόλου τυχαίες. Κρίμα που η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν φρόντισε να έχει παρουσία στη συνεδρίαση. Παρά ταύτα όλα θα συζητηθούν από την αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μεγάλη Δευτέρα.

 

Την ίδια μέρα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που καταργεί το ΤΕΙ και το αναβαθμίζει σε Πανεπιστήμιο. Από χθες το νομοσχέδιο απασχολεί τη Βουλή των Ελλήνων μέσω της αρμόδιας επιτροπής. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η ερχόμενη Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πραγματικά μεγάλη μέρα για το ΤΕΙ. Ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

 

Αύριο το πρωί θα δοθεί στο δημαρχείο νέα συνέντευξη τύπου για μια δεύτερη χορηγία από εταιρία της ΒΦΛ. Όπως η πρόσφατη έτσι κι αυτή αφορά τις εκδηλώσεις της συνάντησης των μαθητών των μουσικών σχολείων. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινωθούν όλες οι άλλες λεπτομέρειες του γεγονότος.

 

Στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής δίπλα στη Δήμαρχο και τη κ. Φρατζεσκάκη θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Γιαννίκος, διευθυντής της εταιρίας της ΒΦΛ με την ονομασία PFIC.

 

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής ανέκυψαν χθες κι είχαν σχέση με τη σημερινή έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου. Τα προβλήματα ήταν γραφειοκρατικού χαρακτήρα, ξεπεράστηκαν με τον συνηθισμένο αγώνα δρόμου των εκπροσώπων της εταιρίας. Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου αρχίζουν σήμερα στις 7 το πρωί.

 

Την Κυριακή και τη Μεγάλη Τρίτη έρχονται οι επόμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ στην Καβάλα. Χθες ανακοινώθηκε η επίσκεψη μέσω εκδήλωσης του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα:20.00 στο ξενοδοχείο GALAXY AIROTEL στην  με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές:Δημήτρη Παπαδημούλη-Αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου-Νομικός,πρ.αντιπεριφ/χης κεντρικού τομέα Αθηνών, Ουφούκ Μουσταφά-Δικηγόρος.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε στην εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας στο Ιμαρέτ. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Η φιλελεύθερη Δύση δίνει περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες. Σε ηγετικές θέσεις στην πολιτική αλλά και στο τιμόνι πολλών μεγάλων εταιρειών βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες. Η Ελλάδα είναι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Ανατολή προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα. Εκεί ο ρόλος της γυναίκας είναι πιο προσηλωμένος στον οικογενειακό βίο και αυτό γίνεται αφορμή καριέρες να διακοπούν.Αυτό που χρειάζεται είναι να δίνεται η ευκαιρία σε γυναίκες να δείξουν την αξία τους. Καλώς υπάρχει η ανησυχία για το πώς μπορούν να σταθούν οι γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, όμως υπάρχει πρόοδος. Ευκαιρίες δίνονται και θα δίνονται όλο και περισσότερο και θα πρέπει να αξιοποιούνται.Οι κυρίες, που είχαμε τη χαρά να ακούσουμε στην εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στο επιχειρείν και τη δημόσια σφαίρα» που συνδιοργάνωσαν η Women Act και το ερευνητικό κέντρο MOHA, είναι η κάθε μία το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυναμικής γυναίκας που έρχεται και απαιτεί και διεκδικεί με ίσους όρους έναν ρόλο στην πρώτη γραμμή της κοινωνίας και στην Ελλάδα».

 

 

Διαβάστε επίσης