Η Σοφία Μουρουζίδου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη (φωτογραφίες)

 Η Σοφία Μουρουζίδου υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη (φωτογραφίες)

Η Σοφία Μουρουζίδου συστρατεύεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

Η Σοφία γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε την κομμωτική τέχνη στη Θεσσαλονίκη και μετά την αποφοίτησή της δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Καβάλα, διατηρώντας κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης.

Το πάθος της για την τέχνη την οδήγησε από νωρίς στα μονοπάτια της μουσικής και της φωτογραφίας. Είναι μουσικός παραγωγός και συνεργάστηκε με αυτήν της την ιδιότητα με το ραδιόφωνο «Κόκκινο» της Καβάλας, συνεργάζεται δε πλέον με διαδικτυακό ραδιόφωνο, που έχει έδρα την Αθήνα με ακροατές από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, απασχολείται ως D.J. σε διάφορα στέκια της πόλης μας. Η αγάπη της για τη μουσική την οδήγησε και σε παρακολούθηση μαθημάτων και την ενασχόληση ερασιτεχνικά με το τραγούδι ως μέσο έκφρασης. Η Σοφία είναι μέλος της Ε.Φ.Ε. (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – Παράρτημα Καβάλας).

Έχει πάρει μέρος σε πληθώρα φωτογραφικών εκθέσεων, ενδεικτικά: «Λευκωσία – Πράσινη Γραμμή 48 χρόνια» που συνδιοργανώθηκε από την Ελλάδα και την Κύπρο ως εκδήλωση μνήμης για την Τουρκική Εισβολή του  1974 και παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Λέσχη και «Κτίρια της Λήθης» στα πλαίσια της Αρχιτεκτονικής Εβδομάδας. Διακρίθηκε με επιτυχία σε πολλούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Έχει διοργανώσει σε γνωστό κατάστημα της πόλης φεστιβάλ ποικίλου περιεχομένου για την τέχνη με την ονομασία «MON ART Festival». Η επικοινωνιακή της ικανότητα έφερε κοντά πολλά καλλιτεχνικά σχήματα και δημιουργούς που έφτασαν μέχρι την πόλη μας.

Συγχρόνως είναι συντονίστρια στη θεατρική ομάδα του «Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδας», με την οποία  παρουσίασαν παραστάσεις στην πόλη μας στις οποίες συμμετείχε και η ίδια, ενώ είναι υπεύθυνη επίσης και για τη  διοργάνωση  πολυθεματικών εκδρομών.

Ενθουσιώδης, πληθωρική και με ουσιαστική αγάπη για τον άνθρωπο χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά στο πλευρό του Γιάννη Εριφυλλίδη για να προσφέρει στον πολιτισμό, που τα τελευταία χρόνια βάλλεται και ελάχιστα αναδεικνύεται στην πόλη μας, προσφέροντας διέξοδο στους Καβαλιώτες αλλά και αποτελώντας πόλο έλξης  σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ιστορίας της και της τουριστικής της πλευράς.

Η πίστη της: «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει … Μπερτολτ Μπρεχτ». Πιστεύουμε ότι η πληθωρική και πολυσχιδής προσωπικότητα της Σοφίας, η αγάπη της για την τέχνη και για τον άνθρωπο, η αδιάκοπη συμμετοχή της στους κοινωνικούς αγώνες και η ανεξάρτητη πολιτική της σκέψη θα συμβάλουν στον μέγιστο βαθμό στον αέρα ανανέωσης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που φιλοδοξούμε να φέρουμε με το πρόγραμμά μας, αλλά και στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καβάλας. Σοφία, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης