Η στροφή προς τα φυσικά Ελληνικά κρασιά

 Η στροφή προς τα φυσικά Ελληνικά κρασιά

Ως μία από τις παλαιότερες καλλιέργειες κρασιού στον κόσμο, η Ελλάδα διαθέτει μια πλούσια παραγωγή νόστιμων κρασιών, αν και μπορεί να μην είναι γνωστή διεθνώς. Όμως, καθώς η Ελλάδα δεν είναι αδιαπέραστη από τις συνήθεις τάσεις, σημειώθηκε αύξηση των φυσικών ελληνικών κρασιών και οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

 

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τον όρο, οι φυσικοί οίνοι είναι εκείνοι που παράγονται με ελάχιστη ή καμία παρέμβαση. Επίσης, οι αμπελώνες που εφαρμόζουν μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας δεν προσθέτουν θειώδη άλατα (κυρίως SO2 διοξείδιο του θείου) και δεν εφαρμόζουν ζύμη, σταθεροποιητές ή ένζυμα. Η τάση συμβαδίζει με τη γενικευμένη τάση των πελατών να ζητούν περισσότερα φυσικά και βιολογικά προϊόντα, είτε πρόκειται για τρόφιμα είτε για άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Μεγάλη ποικιλία τέτοιων κρασιών συναντάμε τόσο σε όλη την Ελλάδα όσο και στα ελληνικά νησιά όπως είναι η Σαντορίνη, η Κρήτη κτλ.

 

Και παρόλο που πολλοί οινοπαραγωγοί που κάνουν πιο συμβατικές ετικέτες μπορεί να βρουν το όνομα παραπλανητικό – ο όρος φυσικά κρασιά δεν σημαίνει ότι τα τακτικά κρασιά είναι «αφύσικα» και επομένως κατώτερα, αλλά μάλλον δίνεται έμφαση στο οινοποιείο και όχι στην ίδια την πρώτη ύλη – τα φυσικά κρασιά είναι μια νέα τάση που κερδίζει δυναμική σε μεγαλύτερη κλίμακα.

 

Και έτσι στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι οινοποιοί παράγουν νόστιμα και χαρακτηριστικά φυσικά κρασιά που αξίζουν να αναγνωριστούν πέρα ​​από τα σύνορά μας. Υπάρχουν αρκετά φεστιβάλ κρασιού που δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο των ελληνικών κρασιών και μπορεί να συναντήσετε μερικούς παραγωγούς που τροφοδοτούν τους λάτρεις.

 

Αν είστε και εσείς λάτρεις των βιολογικών προιόντων και γενικότερα σας αρέσει να ακολουθείτε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, τότε με μια μικρή αναζήτηση σε μια κάβα online μπορείτε να βρείτε κρασιά λευκά ή κόκκινα γλυκά ή ξηρά ανάλογα με το τι σας αρέσει και το πιο σημαντικό σε εξαιρετικές τιμές, που σας δίνουν την δυνατότητα να ανακαλύψετε αυτόν τον νέο κόσμο.

Διαβάστε επίσης