Η συναυλία προσέλκυσε τον περισσότερο κόσμο

 Η συναυλία προσέλκυσε τον περισσότερο κόσμο

Η μεγάλη επιτυχία του φετινού φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο πάρκο Φαλήρου ήταν η συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και το Νίκο Ζιώγαλα. Αυτό  έγινε στο πάρκο Φαλήρου, το βράδυ της Παρασκευής.  Ο χώρος του φεστιβάλ δεν είχε κόσμο. Μέχρι που πλησίασε η ώρα της συναυλίας. Τότε γέμισε όλη η περιοχή από νέους ανθρώπους, που αγαπούν τους προαναφερθέντες καλλιτέχνες.

Η ΚΝΕ Καβάλας και η Οργάνωση του ΚΚΕ έκανε πολύ δουλειά για ένα πολύ όμορφο καλά οργανωμένο φεστιβάλ, αλλά η νεολαία προτίμησε την συναυλία κι όχι την ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αρχικά η προσέλευση δεν ήταν αναμενόμενη. Γεγονός που δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές. Άρχισε η ομιλία του κ. Παπαδόπουλου κι όσο έφτανε στο τέλος της, αφού αμέσως μετά θ΄άρχιζε η συναυλία, ο κόσμος αυξάνονταν εντυπωσιακά. Όσοι ήταν από νωρίς στο χώρο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλία από μαθητικά νεανικά συγκροτήματα. Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, της δεκαετίας του «40.

Στο χώρο λειτουργούσε εστιατόριο, εργατικό στέκι, στέκι για τους σπουδαστές του ΤΕΙ και τους μαθητές.

Στην ομιλία του ο Μ. Παπαδόπουλος δεν προέβλεψε εκλογές. Έκανε κριτική στην κυβέρνηση και είπε με σιγουριά ότι το ΚΚΕ θα δικαιωθεί πάλι, καθώς προβλέπει επιδείνωση των συνθηκών για το νοικοκυριό, τους εργαζόμενους. «Εμείς είχαμε δίκιο, τα λέγαμε» είπε ο κ. Μ. Παπαδόπουλος, που για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έκανε ειδική αναφορά, στα ενεργειακά θέματα, τα οποία όπως είπε εμπλέκουν τη χώρα μας στον ανταγωνισμό Ευρώπης – Ρωσίας, κάνοντας τα πράγματα πολύ δύσκολα, για το ρόλο της Ελλάδας γενικότερα, αλλά και για τις συνέπειες που είναι πιθανό ν΄ αντιμετωπίσει εμπλεκόμενη σ΄ αυτόν τον ανταγωνισμό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης