• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Η Τένια Μακρή κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (φωτογραφίες)

 Η Τένια Μακρή κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (φωτογραφίες)

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις εκφάνσεις της ενδοοικογενειακής βίας είχαν οι συμπολίτες που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Τένιας Μακρή “Τα σημάδια μένουν…”.

Η γνωστή ψυχολόγος και ειδική σε θέματα σχέσεων, με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική, αφού προέβη στην παράθεση διαφόρων πραγματικών περιστατικών, τα οποία φιλοξενεί το νέο της πόνημα, σκιαγράφησε το προφίλ τόσο του θυμάτων, όσων και των θυτών, και πρότεινε διάφορους τρόπους αντιμετώπισης των κακοποιητικών συμπεριφορών μέσα στην οικογένεια, είτε από τον άνδρα προς τη γυναίκα, είτε και από τους δύο γονείς προς τα παιδιά.

Μετά την ομιλία της, η κ. Μακρή είχε, για αρκετή ώρα, έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με το κοινό, απαντώντας στις ερωτήσεις και τους έντονους προβληματισμούς του. Στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι” του Δήμου Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, οι εκδόσεις “ΚΑΚΤΟΣ” και το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη, ήταν ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βασίλης Λωλίδης και η κοινωνική λειτουργός, Ελένη Βαρδάκα.

Στην εν λόγω βιβλιοπαρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Έλσα Βακιρτζή, η Δημοτική Σύμβουλος, Ευαγγελία Δρακονάκη και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τη λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι”.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης