• 26 Απριλίου 2024,

Η Θάσος μηδένισε πρώτη στην ΑΜΘ τα κρούσματα κορωνοϊού

 Η Θάσος μηδένισε πρώτη στην ΑΜΘ τα κρούσματα κορωνοϊού

Η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που μετά από μήνες (ειδικότερα μετά τους μήνες της μετάλλαξης Όμικρον) παρουσιάζει μηδέν κρούσματα στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το νησί της Θάσου τόσο την περασμένη Παρασκευή όσο και την περασμένη Κυριακή δεν είχε καθόλου κρούσματα. Όλες οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες έχουν καθημερινά κρούσματα τα οποία σταθερά μειώνονται.

Τα λιγότερα το τελευταίο διάστημα (και μετά τη Θάσο φυσικά) παρουσιάζονται στις περιφερειακές ενότητες της Ξάνθης και της Ροδόπης. Την Κυριακή 15 Μαΐου όπως και πολλές προηγούμενες Κυριακές στο Νομό Καβάλας δεν έγιναν καθόλου εμβόλια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ράπιντ τεστ την περασμένη Παρασκευή 13 Μαΐου στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης έγιναν πέντε Rapid test με μηδέν θετικά περιστατικά. Γεγονός που επίσης είναι ενθαρρυντικό. Η καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε χθες, με τρία σημεία όπου ο ΕΟΔΥ έκανε δωρεάν rapid test. Τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης και Πρίνου και το αμφιθέατρο στο διοικητήριο.

Διαβάστε επίσης