Η TV100 προβάλλει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού- Και άλλα νέα των πολιτιστικών και συνοικιακών συλλόγων της Καβάλας

 Η TV100 προβάλλει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού- Και άλλα νέα των πολιτιστικών και συνοικιακών συλλόγων της Καβάλας

Την προηγούμενη εβδομάδα οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν το κτίριο του Πυθαγόρα αποφάσισαν να μην επανέλθουν σε αυτόν ως το τέλος του έτους. Η σημαντική για τους συλλόγους απόφαση επηρεάζει τη δραστηριότητα τους. Όχι την παρουσία τους. Υπάρχουν, είναι εδώ και προσπαθούν. Κάθε ένας με τον τρόπο του. Τα νέα τους έχουν ως εξής:

*Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας: Ευχαριστούμε θερμά τον τηλεοπτικό σταθμό “Tv 100” και ιδιαίτερα τους συντελεστές της εκπομπής “Πολιτιστικό Ημερολόγιο”, κ.Σουζάνα Καζάκα και κ. Ζωή Γανίτη που περπάτησαν με υπομονή μαζί μας στα σοκάκια της Μνήμης και της ιστορίας μας, άγγιξαν με σεβασμό τα κειμήλια της καταγωγής μας και μας έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε τηλεοπτικά το Μουσείο μας (φωτογραφία).

*Σύλλογος Παναγίας Το Κάστρο: Ο covid έφερε πολλές αλλαγές στην ζωή όλων μας. Για τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους ήταν η παύση των δραστηριοτήτων τους, χορευτικά, χορωδιακά, θεατρικά, ζωγραφική και τόσα άλλα. Ο σύλλογος Παναγίας εκτός από πολιτιστικός είναι πρώτα από όλα εξωραϊστικός, έτσι δεν σταματάμε ποτέ να ενδιαφερόμαστε και να τρέχουμε για τα προβλήματα της συνοικίας μας, που μπορεί να είναι και προβλήματα όλης της πόλης και της λειτουργίας της. Δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας για την προσκόμιση δικαιολογητικών για τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία.

* Ο σύλλογος των κατοίκων της Νεάπολης εύχεται καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά σε παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικούς! Το Δ Σ του συλλόγου μας σεβόμενο τα μέτρα που όρισε η πολιτεία για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid 19 έχει αναστείλει μέχρι νεώτερης οδηγίας την λειτουργία των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών ενηλίκων και ζωγραφικής για μικρά παιδιά. θα λειτουργήσουν τα τμήματα της φωτογραφίας και θεατρικού παιχνιδιού με περιορισμένο αριθμό ατόμων και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.Ο σύλλογος παρακολουθεί τις υγειονομικές εξελίξεις και θα προσαρμόσει τις δράσεις του ανάλογα στη διάρκεια της χρονιάς.

*Ιχνηλάτες Καβάλας: Πραγματοποιήσαμε αγιασμό στο χώρο του συλλόγου μας, με την παρουσία μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται. Ξεκινάμε τα χορευτικά μας τμήματα τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και δημιουργία.

*Και φέτος το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας δημιουργεί την θεατρική ομάδα για εφήβους. Συναντήσεις κάθε Σάββατο απόγευμα στο κτίριο του Λυκείου. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που δημιουργείται η ομάδα.

* Ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας.Συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες κατοίκους, του Ν. Καρδίτσας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Ο Σύλλογος εύχεται σε όλους τους πληγέντες, να επανέλθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην φυσιολογική καθημερινότητα τους.

* Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου: Αντικαρκινικά βότανα ενάντια στον καρκίνο . Αυτά και πολλά αλλά θα τα βρείτε στο καινούργιο μας ημερολόγιο που θα εκδώσουμε σύντομα . Προμηθευτείτε το αξίζει. Το ημερολόγιο μας προλογίζει ο μεγάλος Έλληνας Βοτανολόγος που χρόνια εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης .

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης