Η βελτίωση των βαθμών είναι… παιχνιδάκι!

 Η βελτίωση των βαθμών είναι… παιχνιδάκι!

Καλά διαβάζετε. Η βελτίωση των βαθμών των εφήβων σας μπορεί να γίνει παιχνιδάκι.

Αν αντιμετωπίζουν προβλήματα με το διάβασμα και οι επιδόσεις τους στο σχολείο δεν είναι καλές, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε. Το ακριβώς αντίθετο. Πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να βοηθήσετε τα παιδιά να βελτιωθούν.

Ας δούμε σε τι μπορείτε να δώσετε βάση:

  1. Πρέπει να κάνουν τα μαθήματα για το σπίτι

Εντάξει, είναι προφανές. Πρέπει να τους ωθήσετε να κάνουν τα μαθήματα που έχουν για το σπίτι. Και ενώ είναι προφανές, πολλοί έφηβοι τα αμελούν. Με τη σειρά τους οι γονείς έχουν τόσες υποχρεώσεις που δυσκολεύονται να ελέγξουν και το διάβασμα των εφήβων. Αλλά αν ξεκαθαρίσετε στους εφήβους τις απαιτήσεις σας και όσα περιμένετε από εκείνους, και αν τους βοηθήσετε να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα και μια ρουτίνα στο διάβασμα, η διαδικασία θα γίνει και πολύ πιο εύκολη.

  1. Βοηθήστε τους να δουν τα πράγματα θετικά

Αν οι έφηβοι δυσκολεύονται στο σχολείο, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να απογοητεύονται και να μην βρίσκουν τα κίνητρα που χρειάζονται για να διαβάσουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τους βοηθήσετε να δουν τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Αντί να λένε στους εαυτούς τους ότι δεν μπορούν να το κάνουν, πρέπει να αρχίσουν να πιστεύουν ότι, αν το θέλουν, μπορούν να βελτιωθούν από αύριο κιόλας!

  1. Βοηθήστε τους να βρουν τα αδύναμα σημεία τους

Όπως είπαμε. Δεν υπάρχουν αρνητικά. Μόνο αδύναμα σημεία. Και μπορείτε να βοηθήσετε τους εφήβους σας να εντοπίσουν ποια είναι αυτά. Συζητήστε μαζί σχετικά με τα μαθήματα στα οποία δυσκολεύονται περισσότερο. Τι είναι αυτό που τους δυσκολεύει; Είναι το ότι δεν καταλαβαίνουν το υλικό; Δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τους καθηγητές τους; Μήπως δεν κρατούν καλές σημειώσεις; Τέτοιες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν στο να εντοπίσετε τα προβλήματα και να βρείτε και τις αντίστοιχες λύσεις.

  1. Εξωτερική βοήθεια

Αν παρατηρείτε ότι τελικά οι έφηβοι συνεχίζουν να δυσκολεύονται, ίσως να έχει έρθει η ώρα να βρείτε εξωτερική βοήθεια. Μια καλή λύση για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά είναι το φροντιστήριο.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη https://www.en-taksi.gr/frontistiria/ βοηθούν τους μαθητές να εργάζονται αποτελεσματικά και να προετοιμάζονται κατάλληλα για το σχολείο. Δίνουν βάση στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά και φροντίζουν ώστε να συνεχίσει να προοδεύει. Αν θέλετε να βρείτε φροντιστήριο στον Πειραιά, αξίζει να τα επισκεφθείτε.

Πάνω από όλα, είναι σημαντικό να στηρίξετε τους εφήβους σας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν τους βοηθήσετε να προγραμματίσουν σωστά το διάβασμά τους, να δημιουργήσουν ένα σύστημα σημειώσεων που τους εξυπηρετεί και να στοχεύουν πάντα ψηλότερα, σίγουρα θα μπορέσουν να βελτιωθούν!

Διαβάστε επίσης